Vitocrossal - et kompakt og økonomisk gasfyr

Vitocrossal er et kompakt og universelt anvendelig gasfyr med en effekt på 80 til 318 kW, der også fås som et dobbeltkedelanlæg på op til 636 kW i ét hus. Med sin gode pris/ydelsesforhold er enheden en særlig økonomisk løsning til boliger og erhvervsejendomme.

Den er udstyret med den avancerede Inox-Crossal varmeveksleroverflade med en robust MatriX cylinderbrænder. Modulationsområdet på op til 1:5 sikrer, sammen med det store vandindhold, lange brændertider og et økonomisk energiforbrug.

Komplet, kompakt og hurtigt installeret

Vitocrossal er kun 680 millimeter bred uden kabinet og kan derfor også anbefales til modernisering. Det skyldes, at der ofte kan forventes snævre installationsforhold, især når der er tale om udskiftning af gamle systemer.

Varmegeneratoren kan bestilles som en komplet enhed eller med individuelle komponenter, der leveres separat. Som en komplet enhed er den præ-kablet, formonteret og testet på fabrik. Dette reducerer installationstiden og installationsarbejdet betydeligt indtil idriftsættelsen på installationsstedet. Da selve fyret er udstyret med hjul og pallen med en rampe, er der ikke brug for løfteværktøj ved installation i jordhøjde.


De særlige funktioner ved Vitocrossal

Forberedt til drift med brint

Vitocrossal er forberedt til at øge andelen af brint i brændgasen. Vitocrossal kan allerede nu drives med en brintandel på 20 % i naturgassen. Dette er en enkel og effektiv måde at bidrage til klimaændringerne og den dekarbonisering, som dette kræver.

Lambda Pro Control forbrændingsregulator reducerer omkostningerne

Den integrerede Lambda Pro Control forbrændingsregulator tilpasser automatisk brænderen til naturgastypen (E, LL) og sikrer en konstant høj og effektiv forbrændingskvalitet med lave emissioner.

Sofistikeret kondenseringsteknologi

Designet af varmevekslerfladerne giver minimale dimensioner og lav vægt. Varmeveksleroverfladen i rustfrit stål giver ideelle betingelser for anvendelse af kondenseringsteknologi. Den glatte varmeflade i rustfrit stål gør det muligt for kondensvandet, der opstår under kondensering, at løbe nedad. I kombination med den glatte overflade af rustfrit stål skaber dette en permanent selvrensende effekt - hvilket sikrer en høj grad af udnyttelse på lang sigt, forlænger levetiden og reducerer vedligeholdelsesbehovet.


Enkel kaskadeløsning i et hus fra 240 til 636 kW

Enkel kaskadeløsning i et hus fra 240 til 636 kW

Med sit ydelsesområde på 80 til 318 kW er gaskondensatorenheden velegnet til flere anvendelsesområder. Det drejer sig bl.a. om lejlighedsbygninger, store boligbygninger samt offentlige og kommercielle bygninger, modernisering og nybyggeri.

Hvis der er behov for en effekt på mere end 319 kW, kan den enkelte enhed hurtigt suppleres med en anden enhed for at danne en kaskade. Alternativt kan Vitocrossal også fås som en dobbeltkedel med to enheder under ét hus.


MatriX cylinderbrænder

Modulerende MatriX cylinderbrænder med Lambda Pro Control forbrændingsregulator.

MatriX cylinderbrænder til Vitocrossal gasfyr


De mange fordele ved Vitocrossal

  • Kedlen kan leveres som en præ-kablet og formonteret enhed eller som individuelle komponenter
  • Høj driftssikkerhed og lang levetid takket være de korrosionsbestandige Inox-Crossal varmeveksleroverflader af rustfrit stål
  • Modulerende MatriX cylinderbrænder med lang levetid takket være MatriX af rustfrit stål - ufølsom over for høje temperaturbelastninger
  • Konstant høj effektivitet ved skiftende gaskvaliteter gennem Lambda Pro Control forbrændingsstyring
  • Let betjening af Vitotronic-styringsenheden via display
  • Pladsbesparende og kompakt, ideel til vanskelige installationsforhold på grund af de integrerede hjul og den tilpassede emballage
  • Vitocontrol-betjeningspanel fås på forespørgsel
  • Forberedt til drift med et hydrogenindhold på 20 % i naturgassen


Video om Vitocrossal

Den nye Vitocrossal er den kompakte varmeløsning til boliger og erhvervsejendomme, der sparer plads og omkostninger. Se, hvad der adskiller den fra andre gasfyr i denne video*.

*Denne video er på tysk.

For at afspille videoen, tryk på play. Bemærk, at data overføres til YouTube ved at åbne videoen. For yderligere oplysninger henviser vi til vores privatlivspolitik.

Der neue Vitocrossal 200 CIB

Produktdetaljer: Vitocrossal 100

Oversigt

Ydelse i kW (modulerende)
80 til 318 kW, som dobbeltkedel op til 636 kW, Effektniveauer: 16 - 80; 32 - 120; 32 - 160: 48 - 200; 48 - 240; 64 - 280; 64 - 318 kW
Normnyttegrad
til 98 % (Hs)
Energiklasse
-
Brændstof
icon-gas.png
Erdgas E, L und LL
Anvendelsesområde
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Gasvarme i lejlighedsbygninger, i store beboelsesejendomme samt i offentlige- og erhvervsejendomme | Nybyggeri og modernisering
Betjening
Vitotronic styreenhed med menunavigation og almindelig tekstvisning. Med Vitoconnect (ekstraudstyr) kan fyret styres via ViCare App via Internettet, som det allerede er kendt fra andre Viessmann varmesystemer
Brugsvandsopvarmning
Yderligere varmtvandscylinder påkrævet for høj varmtvandskomfort
Andre funktioner
Modulerende MatriX cylinderbrænder med lang levetid takket være MatriX i rustfrit stål - ufølsom over for høje temperaturbelastninger.
Produktschnitt Gas-Brennwertkessel Vitocrossal 200 Typ CIB


Betjening af Vitocrossal er let og intuitiv

Praktisk og kraftfuld Vitotronic-styringsenhed med farve og touch display

Betjening med Vitotronic

Den integrerede Vitotronic-styringsenhed muliggør hurtig idriftsættelse og enkel betjening. Med Vitoconnect (ekstraudstyr) kan fyret nemt styres via internettet med ViCare App, som man allerede kender det fra andre Viessmann varmesystemer.


Perfekt afstemt systemteknik

"Helheden er større end summen af dens dele." I overensstemmelse med dette princip tilbyder Viessmann ikke kun individuelle varmekomponenter, der opfylder de høje Viessmann-standarder med hensyn til kvalitet, pålidelighed og effektivitet. Alle produkter er snarere integreret i et koordineret komplet system, hvor alle komponenter passer nøjagtigt sammen. Fordi kun det perfekte samspil mellem systemintegrerede komponenter udnytter det fulde ydelsespotentiale af innovativ, banebrydende teknologi.

Perfekt afstemt systemteknik