Smart Home - det intelligente hjem

Gør dit hjem til et Smart Hjem. Læs hvad det betyder for dit hjem, de fordele det giver dig, og hvordan Viessmann varmesystemer kan hjælpe til, at opgradere dit hjem og forbedre din komfort - samt sænke dit energiforbrug, spare dig penge og beskytte miljøet.

For de fleste mennesker er det smarte hjem, et intelligent hjem hvor en række forskellige apparater, lige fra belysning til varme, kan fjernstyres og betjenes digitalt fra smartphone eller tablet. Når det kommer til opvarmning, giver Viessmanns kedler og varmepumper dig mulighed for, at tilrettelægge og styre hvert minut af dit hjems opvarmningsplan. Når du er hjemme, kan du tilpasse temperaturen fra sofaen, og når du er ude, kan du ligeledes sænke temperaturen og hæve den igen, når du er på vej hjem.

Sådan fungerer et Smart Home

Sådan fungerer et Smart Home

Den bedste måde at forklare, hvordan et Smart Home fungerer i praksis, er ved at bruge Viessmann ViCare app'en som eksempel.

Input: App'en åbnes på smartphone eller tablet, hvorefter de tilgængelige funktioner vises, herunder indstilling af den ønskede temperatur. Brugeren tilgår den ønskede indstilling ved at klikke på den relevante kontrol, og vælge den ønskede temperatur.

Behandling: Hvert Smart Home har et smart home kontrolcenter - i eksemplet med ViCare app'en kaldes dette en internetgrænseflade. Når brugeren har angivet den ønskede temperatur på app'en, modtages og behandles dette ønske af kontrolcentret via WLAN forbindelsen.

Output: Efter behandlingen udføres den indstilling, som brugeren har valgt, ved hjælp af en output enhed. I dette eksempel er det varmesystemet, der reagerer, og tilpasser sig, så hjemmet opnår den ønskede temperatur.

Fordelene ved et Smart Home

Udover fordelen ved at kunne styre temperaturen i ens hjem, er der mange andre fordele ved et Smart Home, såsom betjening af belysning, musikanlæg, alarmsystemer, eller endda kaffemaskinen. Uanset hvordan du vælger at opgradere dit hjem, er målet det samme; øget komfort, energibesparelser og sikkerhed. 

ViCare app til digital varmestyring i dit Smart Home

Få energibesparelser med Smart Home

Der er mange måder at spare energi på. En af dem er brugen af intellligent og effektiv opvarmningsteknologi. Besparelsespotentialet på netop dette område er stort, da en væsentlig del af energiforbruget i en husstand bruges til varmeproduktion.

Smarte varmesystemer fra Viessmann er ikke kun kendetegnet ved deres høje effektivitet og lange produktlevetid. De er også designet til, at kunne integreres i Smart Homes. Herved kan varmesystemerne let og hurtgt tilsluttes internettet og omdannes til digitale varmesystemer. Ved nye gaskedler er der direkte indbygget WiFi, og ved ældre gaskedler og varmepumper, skal der installeres en Vitoconnect internetgrænseflade, der forbinder systemet til internettet.

Betjening via App

Ved hjælp af smartphone eller tablet kan du let og intuitivt betjene varmesystemet, og tilpasse temperaturen til dig og dit hjems behov. ViCare app'en indeholder adskillige funktioner såsom indstilling af dagsrutine for temperaturen, så varmen reguleres alt efter om du er ude eller hjemme. Regulering af varmen hjælper dig til at reducere energiomkostninger, og kan derved give besparelser på varmeregningen.

Tilpas dit hjem til dine varmebehov og spar energi og penge

Forbedret komfort

Udover at give energibesparelser øger et Smart Home også din komfort i hjemmet. Ved at kunne styre eksempelvis varmen fra din smartphone, skal du ikke længere manuelt skrue på termostater. Og ønsker du forskellig temperatur i de forskellige rum i hjemmet, kan dette også let og hurtigt indstilles via ViCare app'en

Forlader du hjemmet, enten for at tage på arbejde eller i en længere periode, kan du på forhånd indstille temperaturen til at sænke sig, når du er væk, og hæves når du kommer hjem igen. På den måde kommer du aldrig hjem til et koldt hus, men undgår samtidig unødvendigt varmeforbrug.

Komfort i enhver situation

Forbedret komfort er også muligt med andre Smart Home systemer. For eksempel kan belysning tilpasses efter behov, dæmp lyset om aftenen eller indstil skarpere lys til læsning. Musikanlæg og tv kan også indstilles, så det passer til lige netop dine ønsker, og alt kan indstilles og konfigureres på hånd. 

Sikkerhed med Smart Home systemer

I tillæg til energibesparelser og øget komfort, forbedrer Smart Home systemer, såsom digital opvarmning, også driftsikkerheden. Ved digital opvarmning giver sofistikerede programmer,  som eksempelvis ViCare, dig et kontinuerligt overblik over varmesystemet, og hvorvidt alt kører fejlfrit. Hvis systemet kører optimalt, er app'ens baggrund grøn, hvorimod en gul baggrund indikerer, at vedligeholdelse er nært forestående. Hvis baggrunden er rød, indikerer det fejl på systemet, og installatørens kontaktoplysninger vises automatisk, så du let og hurtigt kan kontakte denne. Herved reduceres risikoen for misligholdelse og nedbrud. 

Andre Smart Home systemer giver ligeledes øget sikkerhed. Eksempelvis kan døre og vinduer udstyres med sensorer, der giver besked eller udløser en alarm ved usædvanlig aktivitet. 

Information om Viessmanns applikationsprogrammer, såsom ViCare, kan findes på Viessmann App's. Her kan du også læse om fordelene ved programmerne, både for dig der er privat kunde og for vores specialist samarbejdspartnere.