Anmod om rådgivning nu
Private Viessmann-Partnere

Køb af et nyt Viessmann-varmeanlæg - tips og information

Anmod om rådgivning nu
Foto: © Fizkes / Shutterstock

Køb af et varmesystem - Første skridt: forskning på forhånd

Inden du beslutter dig for et Viessmann-varmeanlæg og underskriver købsaftalen, er der nogle få punkter, der skal afklares. For at undgå ubehagelige overraskelser bør købet være velplanlagt. Start med at lægge et budget. Husk, at et varmeanlæg er mere end selve varmegeneratoren - afhængigt af det nye varmeanlæg, du vælger, kan det være nødvendigt med en flaske, et lagerrum, en gastilslutning eller en boring.  

Svarene på disse spørgsmål bør afklares på forhånd ved at rådføre sig med en energirådgiver eller en varmekonstruktør:

 • Skal et eksisterende varmeanlæg suppleres eller fornyes helt?
 • Skal varmeanlægget planlægges i forbindelse med et nybyggeri?
 • Skal man skifte til en anden energikilde?
 • Hvordan er bygningens tilstand?
 • Hvor mange beboere er der i huset? Hvad er varmebehovet?
 • Er der plads til et lagerrum eller en cylinder?
 • Hvordan ser min egen forbrugsadfærd ud?

Hvad er argumenterne for at købe et nyt varmeanlæg?

Der er grundlæggende tre forskellige scenarier: Varmeanlægget går i stykker og skal udskiftes, du planlægger et moderniseringsprojekt, eller et nybyggeri har brug for et varmeanlæg. Motivationsfaktorerne for sidstnævnte mulighed er forskellige. Et nyt varmeanlæg fra Viessmann kører ikke kun langt mere effektivt end den 20 år gamle kedel i kælderen, men ved at købe et nyt Viessmann-varmeanlæg sparer man også på varmeudgifterne.

Desuden er det ofte ikke længere kun et spørgsmål om, at varmeanlægget kun leverer varme og varmt vand. Desuden spiller innovation, digitalisering og især miljøaspektet en stadig vigtigere rolle. Med en ny varmepumpe fra Viessmann kan du f.eks. opvarme med miljøenergi fra luften eller jorden. Desuden har et brændselscellevarmeanlæg fra Viessmann ikke kun en økologifremmende fordel, men også fordelene ved teknisk innovation.

Køb af et nyt varmesystem - men hvilket?

Hvis du planlægger at købe et Viessmann-varmeanlæg, tilbyder vores produktsortiment et bredt udvalg af muligheder. Du kan vælge og tilpasse den rigtige model efter dine behov. Først og fremmest har du mulighed for at vælge mellem forskellige energikilder:

 • Miljøenergi
 • Gas
 • Olie
 • Elektricitet

Afhængigt af dit valg spænder systemerne fra en kompakt vægmonteret gaskedel, et elektrisk gulvvarmesystem eller en luft til vand varmepumpe til forskellige kombinationsmuligheder. Det kan ofte betale sig at kombinere to systemer, f.eks. en gaskedel og et solvarmeanlæg. Hvorvidt dette er en fornuftig kombination, bør du afgøre sammen med en af vores handelspartnere.

Det nye varmesystem fra Viessmann skal passe til det rigtige system

Et nyt Viessmann-varmeanlæg skal ikke kun passe til dit budget og din forbrugsadfærd. Også selve bygningen og især isoleringen er vigtige faktorer, der har indflydelse på valget af det rigtige varmesystem til din bolig.

Nogle varmesystemer er f.eks. særligt velegnede til nybyggeri. I så fald tilbyder Viessmann en række muligheder for at forsyne dit hjem med varme:

Men opvarmning er ikke det eneste, som du kan opnå med Viessmann-apparater. Især i et nybyggeri skal du også overveje ventilation og/eller elproduktion. Ventilation og opvarmning kan gå godt sammen. Alternativt kan du dække en del af varmepumpens elforbrug med et dedikeret solcelleanlæg på taget.

Køb af et Viessmann-varmeanlæg - trin for trin

Du er ikke alene, når du skal beslutte dig for dit fremtidige varmesystem. Ud over utallige vejledninger og informationer om de enkelte varmesystemer tilbyder vi dig muligheden for en kvalificeret ekspertrådgivning med en certificeret varmemontør. Du finder helt sikkert den rette kontaktperson ved at bruge den lokale fagpartnersøgning.

Viessmann-fagpartnerne hjælper ikke kun med at vælge det rigtige varmesystem, men også med finansieringen af dit nye varmesystem. De kan sammensætte et skræddersyet tilbud til dig og vil normalt også hjælpe dig med at søge om statstilskud.

Sammenfattende bør du følge disse trin, når du køber et nyt Viessmann-varmeanlæg:

 • Planlæg og undersøg
 • Få rådgivning og sammenlign tilbud
 • Ansøg om støtte
 • Få varmeanlægget installeret
 • Nyd bekvemmeligheden ved dit nye Viessmann-varmeanlæg

Læs mere om, hvad du skal gøre, når du har købt et Viessmann-varmeanlæg, i artiklen De første skridt med dit nye Viessmann-varmeanlæg.