Anmod om rådgivning nu
Private Viessmann-Partnere

ViCare Smart Climate termostater hjælper husejere til besparelser

Nye elektroniske termostater giver Hvidovre-husejer besparelser og bedre komfort.

Temperaturen i Viessmann termostater kan styres direkte fra din smartphone. Foto: Viessmann

”Mangler der varme i stuen, sender termostaterne på stuens tre radiatorer et wifi-signal til routeren, der er monteret på gasfyret om, at nu skal der skrues op for fremløbstemperaturen”, fortæller Lester Nebelung.

Han tilføjer, at boligen har store panoramavinduer i stuen, og når solen skinner, bliver der derfor hurtigt varmt. ViCare termostaterne reagerer allerede ved ½ grads afvigelse fra den indstillede ønsketemperatur og sender et signal direkte til fyret. Der sker altså en meget hurtig reaktion, og justeringen af varmen sker ved ’kilden’ – altså fyret – og ikke blot ved den enkelte radiator. Alle radiatorer i samme rum arbejder for øvrigt sammen og reagerer synkront.

”Termostaterne reagerer meget hurtigere end de termostater, vi havde tidligere. Reaktionen sker på selve fyret. Det er sammen med den brugervenlige betjening af systemet nok de væsentligste fordele”, fortæller han.

Besparelse og bedre komfort

Det gør tilsammen, at Lester Nebelung og hustru har opnået en besparelse på gasregningen på cirka 12 procent. Når man tager de officielle graddage-angivelser for vinteren 2020-21, som var mærkbart koldere end gennemsnittet, i betragtning.

De har samtidig opnået en mere præcis varme i huset og har formået at reducere de gener med fodkulde, som de tidligere har oplevet en del af.

”Vi har boet i huset i 41 år, og vi har løbende forbedret huset. De nye elektroniske termostater har givet os en mere jævn varme i hele huset, mere varme til fødderne og ikke mindst en mærkbar besparelse på varmeregningen, der jo samtidig er et bidrag til den grønne omstilling”, fortæller han.

Huset i Hvidovre er fra 1957 og på 110 kvadratmeter med fuld kælder. Lester Nebelung har indstillet termostaterne til at holde en temperatur på 21,5 grader i stueetagen og 21,0 grader i kælderen, og huset indeholder i alt 14 radiatorer.

Let installation og betjening

Lester Nebelung fortæller, at han selv installerede systemet i oktober 2020, og at han oplevede det som en let manøvre.

”Vi modtog et sæt termostatventiler med adapter, som passer til alle gængse radiatorer. Termostaterne har et lille batteri, som er let at udskifte. Jeg scannede hver enhed med min smartphone, og så betjener jeg og min hustru varmen via en app på hver vores telefon eller en app på vores iPad. Det er virkelig let og skarpt, må jeg sige, og vi har ikke oplevet nogen form for svigt eller udfald”, fortæller han og tilføjer:

”Når vi skal lufte ud i soveværelset, så åbner vi bare vinduerne, og så registrerer termostaterne det åbne vindue, der aktiverer en nedlukningsproces. Når vinduet er lukket, så vil termostaterne aktivere sig selv, da de så vil genopvarme rummet til den indstillede temperatur.”

Termostaterne på de 14 radiatorer i Lester Nebelungs hus kommunikerer med gasfyret via en router, der er installeret ved fyret. Han anbefaler at sørge for god wifi-dækning i huset og fortæller, at han selv for en sikkerheds skyld har installeret en såkaldt ’extender’ i kælderen, der forstærker signalet.

Tilbagebetalingstid på 3,5 år

Han oplyser, at han forventer, at investeringen har betalt sig hjem via lavere varmeudgifter efter cirka 3,5 år; og at han på toppen af det har opnået et bedre indeklima og en grønnere profil.

”Jeg mener, at systemet er skræddersyet til de mange huse, der har behov for et bedre indeklima. Vi har tilkøbt klimasensorer, der oplyser om luftfugtighed i rummet. Det er en let måde at finde ud af, at hov nu er det vist tid til at lufte ud, så luftfugtigheden kan komme lidt ned”, fortæller han.

Relaterede referencer

Commercial
Residential
Air
Electricity

Lotte World Tower Seoul, Sydkorea

Lotte World Tower ligger i centrum af byen og rummer lejligheder og kontorer samt butikker og restauranter. Den klimavenlige energiforsyning kommer fra 12 store Viessmann-varmepumper.

Læs mere
Residential
Solar

Marco Polo tårn i Hamborg

I Marco Polo Tower leveres varmt vand til den 55 meter høje bygning via et solvarmeanlæg fra Viessmann med Vitosol 200-T solfangere, der dækker et samlet areal på 180 kvadratmeter.

Læs mere
Commercial
Industry

Logistikcenter for Mammut Sports Group, Memmingen

Det europæiske logistikcenter i Memmingen anvender vedvarende energi til opvarmning og køling. Energicentret består af tre Viessmann jordvarmepumper, som udnytter den naturlige varme fra grundvandet.

Læs mere
District heating
Air
Electricity
Gas

Rosenstein-kvarteret i Stuttgart

Rosenstein-kvarteret i Stuttgart har et imponerende, fremtidsorienteret varme-, køle- og elkoncept med fokus på sektortilknytning. Den anvendte teknologi omfatter en stor varmepumpe, et kraftvarmeværk og et solcelleanlæg.

Læs mere
Commercial
Industry
Air
Gas

Leica-virksomhedens hovedkontor i Wetzlar

Designsproget i Leica-firmaets hovedkontor i Wetzlar er enestående og fængslende. Det minder om linser, objektiver og afstandsmålere. Viessmann supplerer komplekset med et sofistikeret, innovativt energisystem.

Læs mere
Commercial
Residential
Gas
Solar

Palm Island "The Palm Jumeirah" i Dubai

På Palm Jumeirah forsyner Vitosol 200-F solfangere 14 lejlighedsbygninger med varmt vand, mens tre Vitocrossal 300 kedler opvarmer swimmingpoolen og hammam på luksushotellet "Ottoman Palace".

Læs mere