Anmod om rådgivning nu
Private Viessmann-Partnere

Hybridanlæg - for et fremtidssikret energimix

Anmod om rådgivning nu

Viessmanns kompakte hybridapparater kombinerer to energikilder i én enhed: højeffektivt med en moderne kondenserende kedel til gas eller olie og med en hybridvarmepumpe til vedvarende energikilder via gratis miljøenergi. Den intelligente energistyring Hybrid Pro Control kan automatisk vælge den mest fordelagtige og effektive driftsform.

Et hybridsystem giver den størst mulige fleksibilitet

Når det drejer sig om energi og opvarmning, findes der mange forskellige løsninger. Beslutningen om at vælge det ene eller det andet opvarmningssystem er ikke let. Én ting er sikkert: Priserne på fossile brændstoffer og elektricitet er på lang sigt underlagt store udsving. Så det er så meget desto bedre, hvis du ikke er afhængig af en enkelt energikilde til din opvarmning, men i stedet kan investere i et fremtidssikret hybridsystem.

Med hybridanlæg er to uafhængige varmeproducenter integreret i en enkelt enhed: En gas- eller oliekondenserende kedel kombineres med en eldreven varmepumpe, der henter det meste af sin energi fra luften eller vandet. Denne energimix kombinerer "vedvarende" energi med "højeffektiv" energi og giver den størst mulige frihed til at anvende den energikilde, der er billigst på det pågældende tidspunkt. Styringsenhedens indstillinger kan tilpasses til enhver situation på energimarkedet, så der altid vælges den mest prisbillige og effektive driftsform, når energipriserne svinger.

 

Både meget effektive og vedvarende

Viessmann varmepumper har en høj effektivitet, hvilket ikke kun er nyttigt, når det gælder økonomi. Brugen af vedvarende energikilder fra miljøet sparer også værdifulde ressourcer. Sammen med højeffektive kondenserende kedler fra Viessmann kan du altid regne med at opnå en økonomisk drift, der forbruger mindre energi.

Derfor opnår de i drift altid en optimal blanding af vedvarende og konventionel energi. Den intelligente Hybrid Pro Control kan indstilles individuelt, så der til enhver tid vælges den mest effektive - og dermed billigste - varmegenerator. Konstant svingende energipriser vil aldrig mere være et problem.

Hybrid Pro Control - den intelligente energistyrer  

Varmeanlæg styres normalt efter enten rum- eller udetemperaturen. Den intelligente Hybrid Pro Control-energimanager tænker fremad og regulerer systemet med variable indstillinger. Du kan tilpasse disse indstillinger og ændre dem til enhver tid:

  • Energipriser
  • CO₂-emissioner
  • Selvforbrug
  • Energieffektivitet
  • Varmebehov

Det rigtige energimix til effektiv drift

Takket være Hybrid Pro Control kan styreenheden f.eks. se, hvor længe varmepumpen vil kunne dække hele varmebehovet alene. Hvis denne tid overskrides, kræver den backup fra kondensationsmodulet. Hybrid Pro Control bestemmer automatisk timingen og reagerer derefter: Den bruger de aktuelt fastsatte energipriser for el og gas eller olie til at beregne, hvilken brændselstype der kan bruges mest effektivt på et givet tidspunkt. Hybrid Pro Control taber dog aldrig effektiviteten af systemet som helhed af syne. Hvis en af varmegeneratorerne er mindre økonomisk end den anden i henhold til den valgte referenceværdi, slukkes den.

Effektivt eller miljømæssigt ansvarligt? Praktisk, uanset hvad

Valget er dit Hybrid-systemet kan drives enten med fokus på miljøansvar eller omkostningseffektivitet. Du skal blot sætte det op: Hybrid Pro Control klarer resten. 

1. Økonomisk drift 

Så økonomisk som det kan blive: Afhængigt af energipriserne og systemversionen kan du spare op til 40 procent af varmeudgifterne i økonomitilstand.

2. Økologisk drift

En ekstra bonus for miljøet: Denne indstilling sikrer, at systemet kører med de laveste CO₂-emissioner pr. kWh varmeenergi. Uanset om der er valgt økonomisk eller økologisk drift, vil funktionen "komforttilstand" altid prioritere opvarmning af varmt brugsvand.

Udnyt disse fordele

Fremover vil du altid opvarme dit hus på hybridmetoden med den billigste energikilde, der er til rådighed.
De er nu klar til fremtidens elmarked (SmartGrid klar).
Hybridapparater kan fås til brug med gas eller olie og til eftermontering, så de passer til ethvert behov.
Fuldstændigt præfabrikeret system, der fylder så lidt som muligt
Bedste ErP-rating: A++

Ved beregning af den mest prisbillige driftstilstand tager Hybrid Pro Control-energimanageren også højde for elektricitet, der produceres på stedet af et solcelleanlæg.

Produktinfo om solceller

Selv når du er væk hjemmefra, har du altid adgang til dit varmesystem og dets kontroller. Du kan nemt overvåge alting online. Med den gratis Vitotrol-app får du sikker og nem adgang til dit system via din smartphone eller tablet.

Effektiviteten er sikret til enhver tid. Derfor er alle tre hybridapparater klassificeret i energiklasse A++.

Hybridvarme - optimal blanding af vedvarende og konventionelle energikilder

Viessmann kombinerer højeffektiv kondenseringsteknologi med udnyttelse af gratis miljøenergi. Når det drejer sig om at eftermontere eksisterende kondenserende kedler med gratis miljøenergi, har Viessmann det rigtige system til dig: Hybridvarmepumpen Vitocal 250-AH  kan kombineres med en vægmonteret eller gulvstående kondenserende kedel.

Vitocal 250-AH split-luftvarmepumpe i hybridtilstand