Anmod om rådgivning nu
Private Viessmann-Partnere
Commercial
Solar

Circle K Herlev Hovedgade

Udover at være én af Circle K’s nyeste butikker med kun lidt over 6 måneder på bagen, så er butikken også det nyeste og første skud på stammen af Circle K-butikker til at udnytte jordens naturlige ressourcer. For på taget af butikken er monteret hele 72 solcellepaneler fra Viessmann A/S.

Dæk dit energibehov

Hvad end det er de sultne maver eller den tomme elbil - Circle K på Herlev Hovedgade har haft ønsket om at kunne tilbyde kunderne muligheden for at fylde energi på både dem selv og deres biler. Og ikke nok med det, så er det netop omkring brugen (og genbrugen) af ressourcer, at de har bygget deres butik op.

Solcellerne på taget udnytter energien i solens stråler til at kunne forsyne bl.a. butikkens effektive kølemøbler til mad og drikkevarer, samt 4 lynladestandere med 300 kW på forpladsen.

T for teamwork

Viessmann A/S og Viessmann Refrigeration Solutions har ikke gjort det her alene. For Niklas Holst og hele Holst and Christensen-gruppen har været en stor hjælp i at få projektet op at køre så hurtigt. De var ikke blege for at sige ja tak og påtage sig opgaven fra den ene uge til den anden, og resultatet taler for sig selv.

  

På adressen Herlev Hovedgade 56 ligger Herlevs nyeste Circle K-butik overfor BIG shoppingcenteret.

72 solcellepaneler på 16 kWp, fordelt på 2 x 6 rækker med 36 paneler på hver side, med en sammenlagt effekt på 30 kW.  

Heller ikke Micali El var blege for at tage del i projektet og tog sig af alt elarbejdet. Fra opsætning af kabelbakker for en samlet og pæn løsning til tilslutning af en SMA inverter SCP 26/50 på 25 kWp - de klarede det hele.

Gevinster er der nok af

Elpriserne har det sidste års tid været præget af markante udsving med priser fra 2 kroner pr. kW op til 10 kroner pr. kW.  

Tager man udgangspunkt i priserne vi så i efteråret på op mod 8-10 kroner pr. kW, så kan Circle K på Herlev Hovedgade forvente en besparelse på op mod 25-30.000 kroner årligt. Ser vi omvendt på priserne i den lavere ende, så kan besparelsen løbe op i flere 100.000 kroner.

For ikke at tale om at butikken har banet vejen for en ny retning som Circle K-butikskæden kan gå i, der i højere grad vælger at blive selvforsynende og bidrage til den grønne omstilling.

Relaterede referencer

Commercial
Residential
Air
Electricity

Lotte World Tower Seoul, Sydkorea

Lotte World Tower ligger i centrum af byen og rummer lejligheder og kontorer samt butikker og restauranter. Den klimavenlige energiforsyning kommer fra 12 store Viessmann-varmepumper.

Læs mere
Commercial

Sky Soho i Shanghai

Kontor- og erhvervsbygningen i Shanghai er et imponerende, gennemtænkt koncept, hvor der tages lige meget hensyn til bygningshulen og anlægsteknikken. Seks Vitomax 200-HW forsyner Sky Soho med varmt vand.

Læs mere
Residential
Solar

Marco Polo tårn i Hamborg

I Marco Polo Tower leveres varmt vand til den 55 meter høje bygning via et solvarmeanlæg fra Viessmann med Vitosol 200-T solfangere, der dækker et samlet areal på 180 kvadratmeter.

Læs mere
Commercial
Industry

Logistikcenter for Mammut Sports Group, Memmingen

Det europæiske logistikcenter i Memmingen anvender vedvarende energi til opvarmning og køling. Energicentret består af tre Viessmann jordvarmepumper, som udnytter den naturlige varme fra grundvandet.

Læs mere
Commercial
Industry
Air
Gas

Leica-virksomhedens hovedkontor i Wetzlar

Designsproget i Leica-firmaets hovedkontor i Wetzlar er enestående og fængslende. Det minder om linser, objektiver og afstandsmålere. Viessmann supplerer komplekset med et sofistikeret, innovativt energisystem.

Læs mere
Commercial
Residential
Gas
Solar

Palm Island "The Palm Jumeirah" i Dubai

På Palm Jumeirah forsyner Vitosol 200-F solfangere 14 lejlighedsbygninger med varmt vand, mens tre Vitocrossal 300 kedler opvarmer swimmingpoolen og hammam på luksushotellet "Ottoman Palace".

Læs mere