Anmod om rådgivning nu
Private Viessmann-Partnere
Residential
Solar

Marco Polo tårn Hamborg

I Marco Polo tårn leveres varmt vand til den 55 meter høje bygning via et solvarmeanlæg fra Viessmann med Vitosol 200-T solfangere, der dækker et samlet areal på 180 kvadratmeter.

Marco Polo tårnet i Hamborgs HafenCity. Foto: © Andreas Rose / Shutterstock.com

Arkitektonisk vartegn med Viessmann solvarmeanlæg

Marco Polo  tårn i Hamborgs HafenCity er et arkitektonisk vartegn. Den 55 meter høje bygning har 15 etager med ejerlejligheder i størrelsen fra 60 til 340 kvadratmeter. Mens et fjernvarmenet leverer varmeenergi, leverer Vitosol 200-T vakuumrørskollektorer fra Viessmann solenergi til forsyning af varmt brugsvand til hele bygningen.  

Effektiv opvarmning og køling med solenergi

Varmen leveres af et fjernvarmenet, der drives af det lokale energiforsyningsfirma. Fra varmecentralen i bygningens kælder fordeler gulvvarmesystemer varmen til boligerne. Varmt vand produceres via et solvarmeanlæg ved hjælp af vakuumrørskollektorer af typen Vitosol 200-T fra Viessmann. Der blev installeret 60 solfangere med et samlet areal på 180 kvadratmeter på taget af den 16 etager høje bygning.

Luftfoto: Marco Polo tårn i Hamborg. Foto: © Roland Halbe, Matthias Jüschke

Denne type solfanger er specielt designet til horisontal installation af store systemer på flade tage af lejlighedsbygninger. Absorberne kan drejes 45 grader for at spejle solens bane uden at øge skyggen. Absorberfladerne, der er integreret i vakuumrøret, er ikke modtagelige for forurening, hvilket giver mulighed for optimal energiudnyttelse. Den højeffektive varmeisolering i hovedkabinettet minimerer varmetabet om foråret, efteråret og vinteren. Solvarmeanlægget styres bekvemt via den centrale Vitosolic solvarmestyring fra Viessmann. Den sikrer, at den opnåede solenergi udnyttes så effektivt som muligt. Kommunikationen med den trådløse fjernbetjening Vitotrol 200-RF foregår via Viessmanns trådløse basisstation (KM-BUS).

I de varmere måneder omdannes solens udbytte til køleenergi. Dette sker ved hjælp af et solcelledrevet absorptionskøleanlæg, som ved hjælp af varmevekslere omdanner solfangerudbyttet fra solfangerne på taget til køleenergi. Dette gør det muligt at køle boligerne på en miljømæssigt forsvarlig måde: den varme, der opnås ved hjælp af vakuumrørskollektorerne, overføres via en buffertcylinder med opvarmningsvand til absorptionskøleanlæggets generator. For at undgå uønsket dampdannelse på solfangeroverfladerne og i det omkringliggende område afgives varmen gennem et lukket hybridkøletårn. Ud over de omfattende ruder er en stor del af facaden også lukket. Vægpladerne reducerer således ikke blot varmetabet om vinteren, men fungerer også som et vigtigt lagringsmedie for at sikre et behageligt indeklima.

Relaterede referencer

Commercial
Residential
Air
Electricity

Lotte World Tower Seoul, Sydkorea

Lotte World Tower ligger i centrum af byen og rummer lejligheder og kontorer samt butikker og restauranter. Den klimavenlige energiforsyning kommer fra 12 store Viessmann-varmepumper.

Læs mere
Residential
Solar

Vitovolt 300: en stensikker investering

Det er en stensikker investering og med de fortsat stigende elpriser, så vil min investering have forrentet sig forholdsvis hurtigt. Det er blot én af de fordele som Claus fra bydelen Gug i udkanten af Aalborg fremhævede da vi snakkede med ham.

Læs mere
Residential
Air

Leif har investeret i fremtiden med en effektiv varmepumpe

I Holbæk har Leif netop fået installeret en Viessmann Vitocal 252-A. En investering som er med til at optimere husets energimærkning markant og samtidig kan høste komplimenter på vejen.

Læs mere
Commercial
Solar

Circle K Herlev Hovedgade

Udover at være én af Circle K’s nyeste butikker med kun lidt over 6 måneder på bagen, så er butikken også det nyeste og første skud på stammen af Circle K-butikker til at udnytte jordens naturlige ressourcer. For på taget af butikken er monteret hele 72 solcellepaneler fra Viessmann A/S.

Læs mere
District heating
Solar

Foederalt miljøagentur i Dessau

For den kommunale bygning i Dessau var fokus på høj energieffektivitet. Arkitekterne og konstruktørerne valgte et af Tysklands største solvarmeanlæg med 115 Vitosol 200-T rørkollektorer.

Læs mere
Commercial
Residential
Gas
Solar

Palm Island "The Palm Jumeirah" i Dubai

På Palm Jumeirah forsyner Vitosol 200-F solfangere 14 lejlighedsbygninger med varmt vand, mens tre Vitocrossal 300 kedler opvarmer swimmingpoolen og hammam på luksushotellet "Ottoman Palace".

Læs mere