Anmod om rådgivning nu
Private Viessmann-Partnere
Commercial
Industry

Mammut Sports Group, Memmingen

Det europæiske logistikcenter i Memmingen anvender vedvarende energi til opvarmning og køling. Energicentret består af tre Viessmann jordvarmepumper, som udnytter den naturlige varme fra grundvandet.

Mammut Sports Group-bygningen. Foto: © ENNO FRIEDRICH WWW.EF-ARTFOTO.DE

Friluftsudstyr af høj kvalitet til naturelskende kunder

Mammut Sports Group AG er en af de mest anerkendte producenter af outdoor-udstyr af høj kvalitet og lægger vægt på topkvalitet, der kan klare selv de mest krævende ekspeditioner, f.eks. til Mount Everest eller Nordpolen. Som en virksomhed, hvis kundekreds har et tæt forhold til naturen, har Mammut ligeledes søgt at udnytte den naturlige varme fra grundvandet fuldt ud, da man valgte sit energisystem.

Europæisk logistikcenter

Det nye europæiske logistikcenter dækker et område på størrelse med halvanden fodboldbane og er i sig selv imponerende i sin størrelse. Herfra styrer mere end 100 medarbejdere forsyningerne til virksomhedens egne flagskibsbutikker og detailforretninger. Selv om størstedelen af det overdækkede areal på 150 000 kubikmeter udgøres af et fuldautomatisk højlager, skal kontorer, showroom og ekspeditionsområder stadig forsynes med et behageligt niveau af varme og varmt vand. For at opnå dette har virksomheden valgt et Viessmann system til vedvarende energi bestående af jordvarmepumper.

Ingeniørfirmaet Schötz fra Dietmannsried udnyttede den gunstige beliggenhed midt i Illertal og fik myndighedernes tilladelse til at udvinde vand ved hjælp af to pumper. Hele bygningen kan således opvarmes med tre varmepumper. Og om sommeren er det muligt at køle lokalerne ned til behagelige temperaturer.

System til vedvarende energi bestående af jordvarmepumper fra Viessmann

Tre varmepumper med en samlet varmeeffekt på 450 kW blev installeret i virksomhedens varmecentral i Memmingen. Anlæggene blev leveret stort set færdigsamlet fra standardproduktionen og blev hurtigt installeret af entreprenør Alois Müller fra Memmingen.

Vitocal 300-G  jordvarmepumperne udvinder den varme, der er indeholdt i grundvandet fra brønde i op til 60 meters dybde, og hæver den til en fremløbstemperatur på 50 °C. Varmen fordeles på forskellige måder via lofter og gulve til rummene: Showroomet og andre funktionsrum i stueetagen er udstyret med gulvvarme. Strålende loftpaneler opvarmer de store pluk- og ekspeditionsområder. Kontorerne forsynes af et ventilationssystem, der er installeret i det nedhængte loft.

  

Mammut Sports Group: Viessmann Vitocal varmepumper. Foto: © ENNO FRIEDRICH WWW.EF-ARTFOTO.DE

Om vinteren gør de store vinduer det muligt at udnytte solens indfaldsenergi, og om sommeren er den eneste strøm, der er nødvendig for at køle bygningen, den strøm, der er nødvendig for at drive pumperne til cirkulation af det kolde grundvand. Energieffektive konstruktionsdele bidrager til, at der om foråret og efteråret kun er brug for  Vitocal 300-G  med en effekt på 28 kW til at forsyne kontorbygningen med varme.

Mammut Sports Group fremstiller sine produkter med omtanke for mennesker og miljø. Det var derfor helt i overensstemmelse med dette virksomhedsimage, at virksomheden valgte at installere et yderst effektivt og klimavenligt energisystem i sit nye europæiske logistikcenter, som minimerer varmeudgifterne og samtidig skåner naturressourcerne.

Relaterede referencer

Commercial
Residential
Air
Electricity

Lotte World Tower Seoul, Sydkorea

Lotte World Tower ligger i centrum af byen og rummer lejligheder og kontorer samt butikker og restauranter. Den klimavenlige energiforsyning kommer fra 12 store Viessmann-varmepumper.

Læs mere
Commercial

Sky Soho i Shanghai

Kontor- og erhvervsbygningen i Shanghai er et imponerende, gennemtænkt koncept, hvor der tages lige meget hensyn til bygningshulen og anlægsteknikken. Seks Vitomax 200-HW forsyner Sky Soho med varmt vand.

Læs mere
Residential
Solar

Marco Polo tårn i Hamborg

I Marco Polo Tower leveres varmt vand til den 55 meter høje bygning via et solvarmeanlæg fra Viessmann med Vitosol 200-T solfangere, der dækker et samlet areal på 180 kvadratmeter.

Læs mere
District heating
Air
Electricity
Gas

Rosenstein-kvarteret i Stuttgart

Rosenstein-kvarteret i Stuttgart har et imponerende, fremtidsorienteret varme-, køle- og elkoncept med fokus på sektortilknytning. Den anvendte teknologi omfatter en stor varmepumpe, et kraftvarmeværk og et solcelleanlæg.

Læs mere
Commercial
Industry
Air
Gas

Leica-virksomhedens hovedkontor i Wetzlar

Designsproget i Leica-firmaets hovedkontor i Wetzlar er enestående og fængslende. Det minder om linser, objektiver og afstandsmålere. Viessmann supplerer komplekset med et sofistikeret, innovativt energisystem.

Læs mere
Commercial
Residential
Gas
Solar

Palm Island "The Palm Jumeirah" i Dubai

På Palm Jumeirah forsyner Vitosol 200-F solfangere 14 lejlighedsbygninger med varmt vand, mens tre Vitocrossal 300 kedler opvarmer swimmingpoolen og hammam på luksushotellet "Ottoman Palace".

Læs mere