Anmod om rådgivning nu
Private Viessmann-Partnere
Residential
Air

Leif har investeret i fremtiden med en effektiv varmepumpe

I Holbæk har Leif netop fået installeret en Viessmann Vitocal 252-A. En investering som er med til at optimere husets energimærkning markant og samtidig kan høste komplimenter på vejen.

På billedet ses Leif med sin hund Conrad sammen med Jesper fra Holbæk VVS & Gasservice foran Leifs hus ved varmepumpen.

Leif bor med sin hustru, to teenagere og hunden Conrad i et fint træhus i Holbæk. Huset er fra 2006 og familien Sølvtofte flyttede ind i det nybyggede hus med dertilhørende gasfyr i 2007. Med 17 år på bagen var det blevet tid til at skifte gasfyret ud til en mere fremtidssikret og energieffektiv varmekilde.  

De kom hurtigt frem til at deres nye varmekilde skulle være en varmepumpe. Men udfordringen blev at finde en, som passede til deres behov og ønsker til både indedel og udedel, samt effektivitet.  

Leif havde søgt om tilskud til varmepumpe sidste år og fik tilsagn om tilskud. Det betød, at der også var en deadline for hvornår de skulle tage beslutningen, så de kunne nå at gøre brug af tilskuddet inden for de 2 år, tilsagnet gælder.

Efter en masse research og indhentning af informationer på forskellige varmepumper, faldt valget på en Viessmann varmepumpe 252-A 6 kW.

Den rette rådgivning ledte til det perfekte varmepumpe-match

Til at finde det helt rigtige varmepumpe-match søgte Leif rådgivning hos den lokale installatør, Jesper fra Holbæk VVS & Gasservice.  

Her fik Leif rigtig god og kyndig vejledning, og det var da også Jesper, der pegede ham i retning af en Viessmann varmepumpe, da Jesper vidste at den nyeste generation af varmepumper levede op til alle Leifs behov og kriterier.

På billedet ses Leif og Jesper foran Jespers firmabil med varmepumpen i baggrunden.

Leif er meget tilfreds med valget og ikke mindst den flotte installation, som Jesper har lavet.   Samarbejdet er også gået nemt og hurtigt, og med god kommunikation hele vejen igennem. Det var meget bevidst, at Leif gik efter en lokal installatør, da han oplever en anden nærhed og relation ved en som holder til i området. Det indfriede Jesper alle forventninger til.  

De afgørende fordele ved Vitocal 252-A

Spørger man Leif om hvorfor det endelig valg faldt på netop denne varmepumpe, så er der mange grunde. Nogle af dem der vægtede højest var; at varmepumpen er en kompakt model, hvilket gør den en del mere pladsbesparende, da den 190 l varmtvandsbeholder er integreret i indedelen.  

På billedet ses Jesper fra Holbæk VVS & Gasservice ved siden af Vitocal 252-A indedel.

Derudover lever den op til Leifs krav om at være så støjsvag som muligt.  

Varmepumpens udedel er placeret på forsiden af huset ud mod vejen og derfor var det vigtigt for os at lyden fra den var minimal for at undgå at genere naboerne - og det er lykkedes med denne.", fortæller Leif og understreger:

Opvaskeren larmer langt mere!

I videoen fortæller Leif om grundene til hvorfor de valgte lige netop en Viessmann varmepumpe.

Grundet den synlige placering spillede designet også en stor rolle. Inden Leif og hustruen investerede i en varmepumpe, var de også rundt og kigge i området, for at se hvad andre havde af varmepumper. Og her blev det tydeligt for dem, hvilket krav de havde til varmepumpens design.

Det var vigtigt for Leif og hans hustru at vælge en pæn varmepumpe og ikke mindst en varmepumpe, som passede til deres hus, så den blev en del af husets - så at sige naturlige - udtryk.

"Med det sort/grå design passer varmepumpen jo perfekt til vores hus. Der har endda været naboer forbi og komplimentere varmepumpen."

På billedet set Leif og Jesper stående smilende ved siden af varmepumpens udedel, med Leifs hund Conrad foran på græsset.

For Leif var der også mere langsigtede fordele, som var vigtige at have in mente ved valg af ny varmekilde. Ved at skifte til denne luft til vand varmepumpe forventes husets energimærkning nemlig at stige fra C til A, som minimum*. Og som Leif siger:  

Vi har to teenagere i huset nu, men de bor   jo ikke hjemme for evigt, så på et tidspunkt vil vi måske ned i noget mindre og så er det vigtigt at huset har en god energimærkning, for det ved vi er noget der bliver kigget efter ved køb.

*Der skal udføres en endelig energivurdering af huset, for at fastsætte den nye energimærkning.

I videoen fortæller Leif om en af grundene til at de valgte at skifte fra gasfyr til varmepumpe.

Optimering og investering i fremtiden

Der er gulvvarme i hele huset og Leif får snildt tiden til at gå med at udforske, hvordan han kan optimere sit forbrug bedst muligt. Derfor er han også ret begejstret for ViCare-appen:

"Når man er lidt en tech-nørd, så er det jo fedt med sådan en app, hvor man løbende kan holde øje med varmepumpen og tilpasse varmen efter vores behov."

Generelt er der et stort fokus på at optimere brugen af energi mest muligt i hjemmet i Holbæk, og samtidig bevæge sig i en  energieffektiv retning. Elbilen var første skridt og luft til vand varmepumpen var andet skridt. I fremtiden kunne solceller give god mening, som et tredje skridt i en mere energieffektiv retning.

Det er en trio, som fremtidssikrer ens hjem, gør én mindre afhængig af elnettet og samtidig bidrager til brugen af mere  fornybar energi.

Relaterede referencer

En energieffektiv varmekilde i et moderne hjem

I Hobro er Jesper på en mission om at gøre sit hjem endnu grønnere, mere digitalt og forbundet. Det har AKN VVS hjulpet ham med ved hjælp af Viessmann produkter.

Læs mere
Commercial
Solar

Circle K Herlev Hovedgade

Udover at være én af Circle K’s nyeste butikker med kun lidt over 6 måneder på bagen, så er butikken også det nyeste og første skud på stammen af Circle K-butikker til at udnytte jordens naturlige ressourcer. For på taget af butikken er monteret hele 72 solcellepaneler fra Viessmann A/S.

Læs mere

Fra oliefyr til varmepumpe: Husejere sparer både penge og støtter den grønne omstilling

Ægteparret udskiftede i foråret 2020 deres oliefyr med en luft til vand varmepumpe fra Viessmann i deres hus i Næstved. Det har de første 12 måneder givet dem en besparelse på 12.-13.000 kroner.

Læs mere

ViCare Smart Climate termostater hjælper husejere til besparelser

Nye elektroniske termostater giver Hvidovre-husejer besparelser og bedre komfort.

Læs mere
Commercial
Residential
Air
Electricity

Lotte World Tower Seoul, Sydkorea

Lotte World Tower ligger i centrum af byen og rummer lejligheder og kontorer samt butikker og restauranter. Den klimavenlige energiforsyning kommer fra 12 store Viessmann-varmepumper.

Læs mere
Commercial
Industry
Air
Gas

Leica-virksomhedens hovedkontor i Wetzlar

Designsproget i Leica-firmaets hovedkontor i Wetzlar er enestående og fængslende. Det minder om linser, objektiver og afstandsmålere. Viessmann supplerer komplekset med et sofistikeret, innovativt energisystem.

Læs mere