Anmod om rådgivning nu
Private Viessmann-Partnere
Commercial

Sky Soho i Shanghai, China

Kontor- og erhvervsbygningen i Shanghai er et imponerende, gennemtænkt koncept, hvor der tages lige meget hensyn til bygningshulen og anlægsteknikken. Seks Vitomax 200-HW forsyner Sky Soho med varmt vand.

Sky Soho Shanghai bygning. Foto: © ABCDstock / Shutterstock.com

Dynamisk, futuristisk arkitektur med fremtidsorienteret teknologi

Sky Soho er et af Shanghais nyere vartegn. Med sine imponerende dimensioner og buede strukturer - der fra en bestemt vinkel minder om en kløft - udgør den moderne bygning en fascinerende kombination af dynamisk, futuristisk arkitektur og fremtidsorienteret teknologi.

Komplekset er designet af den britiske arkitekt Zaha Hadid og dækker et areal på næsten 350.000 kvadratmeter og ligger tæt på Hongqiao lufthavn og Shanghais centrum. Det fungerer som en kontor- og forretningsbygning, hvor alene 30 000 kvadratmeter er forbeholdt detailbutikker og restauranter; en enorm biograf på 5 000 kvadratmeter er også indrettet i denne enorme struktur. Ved udformningen af Sky Soho valgte arkitekten en helt ny tilgang.  

På en 480 meter lang og 250 meter bred grund er 12 bygninger forbundet af 16 broer. Dette skaber et forgrenet netværk af rum, der giver beskueren en unik visuel oplevelse. Ved foden af "kløften" ligger et område, der kaldes Sunken Garden. Denne 7000 kvadratmeter store "have" er en blanding af offentlige rum og butikslokaler. Bygningens design omfatter også miljømæssigt ansvarlige byggematerialer og et luftrensningssystem. Desuden er 30 % af arealet reserveret til grønne områder (det "grønne kontor").

Takket være det fremtidsorienterede bæredygtige koncept for Sky Soho blev projektet tildelt "LEED"-certificering (Leadership in Energy and Environmental Design).

Viessmann Vitomax 200-HW varmtvandskedler. Foto: © Viessmann

Viessmann-anlægsteknologi for høj energieffektivitet

Det integrerede koncept for bygningshinde og anlægsteknologi sikrer et lavt energibehov. Derfor blev der installeret seks Viessmann Vitomax-HW varmtvandskedler med en samlet ydelse på 24 MW til opvarmning og varmt vandforsyning af hele bygningskomplekset. De industrielle/kommercielle kedler er kendt for deres exceptionelle effektivitet og driftssikkerhed.  

Ligesom Lotte World Tower i Seoul er Sky Soho Shanghai endnu et arkitektonisk monument i Østasien, som har valgt at anvende højeffektiv Viessmann-teknologi.

Relaterede referencer

Commercial
Residential
Air
Electricity

Lotte World Tower Seoul, Sydkorea

Lotte World Tower ligger i centrum af byen og rummer lejligheder og kontorer samt butikker og restauranter. Den klimavenlige energiforsyning kommer fra 12 store Viessmann-varmepumper.

Læs mere
Residential
Solar

Marco Polo tårn i Hamborg

I Marco Polo Tower leveres varmt vand til den 55 meter høje bygning via et solvarmeanlæg fra Viessmann med Vitosol 200-T solfangere, der dækker et samlet areal på 180 kvadratmeter.

Læs mere
Commercial
Industry

Logistikcenter for Mammut Sports Group, Memmingen

Det europæiske logistikcenter i Memmingen anvender vedvarende energi til opvarmning og køling. Energicentret består af tre Viessmann jordvarmepumper, som udnytter den naturlige varme fra grundvandet.

Læs mere
District heating
Air
Electricity
Gas

Rosenstein-kvarteret i Stuttgart

Rosenstein-kvarteret i Stuttgart har et imponerende, fremtidsorienteret varme-, køle- og elkoncept med fokus på sektortilknytning. Den anvendte teknologi omfatter en stor varmepumpe, et kraftvarmeværk og et solcelleanlæg.

Læs mere
Commercial
Industry
Air
Gas

Leica-virksomhedens hovedkontor i Wetzlar

Designsproget i Leica-firmaets hovedkontor i Wetzlar er enestående og fængslende. Det minder om linser, objektiver og afstandsmålere. Viessmann supplerer komplekset med et sofistikeret, innovativt energisystem.

Læs mere
Commercial
Residential
Gas
Solar

Palm Island "The Palm Jumeirah" i Dubai

På Palm Jumeirah forsyner Vitosol 200-F solfangere 14 lejlighedsbygninger med varmt vand, mens tre Vitocrossal 300 kedler opvarmer swimmingpoolen og hammam på luksushotellet "Ottoman Palace".

Læs mere