Anmod om rådgivning nu
Private Fagfolk

Vitovolt 300: en stensikker investering

Det er en stensikker investering og med de fortsat stigende elpriser, så vil min investering have forrentet sig forholdsvis hurtigt. Det er blot én af de fordele som Claus fra bydelen Gug i udkanten af Aalborg fremhævede da vi snakkede med ham.

Markant dækning af strømforbruget

Claus' bolig opvarmes med fjernvarme, derfor er investeringen i et solcelleanlæg fra Viessmann primært med henblik på at kunne dække omkring halvdelen af de elektriske apparater på omkring 3700 kWh/år. 

Skiftende tider - skiftende priser

'Kogespidsen' er en betegnelse for tidsrummet mellem kl. 17 og 20, hvor langt de fleste danskere kommer hjem fra arbejde og bruger relativt meget strøm i forbindelse med madlavning, tøjvask osv. Det er med andre ord det tidsrum, hvor danskernes elforbrug topper hver dag.

Netop af den grund har Claus' solcelleanlæg en optimal placering, da ydelsen topper  i disse “dyre” spidsbelastningstimer.

Hvad er den foreløbige dom?

Claus valgte at gå med et solcelleanlæg på 4800 kWp fordelt på hver af de 2 tagflader, således der ligger 6 paneler mod øst og samme mod vest (2400 kWp). Hertil hører en 3 kWp inverter. Her fik Claus hjælp med montagen af Jes Fini Lykkegaard fra Jysk Energi & Smedie, alt imens Peter Horsevad fra PH Klima & Totalservice stod for alt elarbejdet.

Med panelernes placering udnytter Claus solens bevægelse henover himlen i løbet af dagen bedst muligt, startende med solens placering i øst først på dagen og i vest sidst på dagen. På den måde kommer de 405 kWp-solcellepaneler i spil igennem hele dagen.

Anlægget har kun været i brug i omkring en måneds tid, og det kan være vanskeligt at gisne om mængden af solskin samt elprisernes udvikling henover den næste tid, men Claus er fortrøstningsfuld. Produkterne er valgt med stor omhu i samarbejde med Viessmann A/S og anlægget er dimensioneret således at det vil få mest muligt ud af solens stråler til dækning af familiens behov.

Vi siger tillykke til Claus med hans nye anlæg og glæder os over hans valg om at ville bidrage til det grønne klimaaftryk for nuværende og fremtidige generationer.

 

Relaterede referencer

Commercial
Residential
Air
Electricity

Lotte World Tower Seoul, Sydkorea

Lotte World Tower ligger i centrum af byen og rummer lejligheder og kontorer samt butikker og restauranter. Den klimavenlige energiforsyning kommer fra 12 store Viessmann-varmepumper.

Læs mere
Residential
Solar

Marco Polo tårn i Hamborg

I Marco Polo Tower leveres varmt vand til den 55 meter høje bygning via et solvarmeanlæg fra Viessmann med Vitosol 200-T solfangere, der dækker et samlet areal på 180 kvadratmeter.

Læs mere
Commercial
Industry

Logistikcenter for Mammut Sports Group, Memmingen

Det europæiske logistikcenter i Memmingen anvender vedvarende energi til opvarmning og køling. Energicentret består af tre Viessmann jordvarmepumper, som udnytter den naturlige varme fra grundvandet.

Læs mere
District heating
Air
Electricity
Gas

Rosenstein-kvarteret i Stuttgart

Rosenstein-kvarteret i Stuttgart har et imponerende, fremtidsorienteret varme-, køle- og elkoncept med fokus på sektortilknytning. Den anvendte teknologi omfatter en stor varmepumpe, et kraftvarmeværk og et solcelleanlæg.

Læs mere
Commercial
Industry
Air
Gas

Leica-virksomhedens hovedkontor i Wetzlar

Designsproget i Leica-firmaets hovedkontor i Wetzlar er enestående og fængslende. Det minder om linser, objektiver og afstandsmålere. Viessmann supplerer komplekset med et sofistikeret, innovativt energisystem.

Læs mere
Commercial
Residential
Gas
Solar

Palm Island "The Palm Jumeirah" i Dubai

På Palm Jumeirah forsyner Vitosol 200-F solfangere 14 lejlighedsbygninger med varmt vand, mens tre Vitocrossal 300 kedler opvarmer swimmingpoolen og hammam på luksushotellet "Ottoman Palace".

Læs mere