Anmod om rådgivning nu
Private Viessmann-Partnere
Residential
Solar

Vitovolt 300: en stensikker investering

Det er en stensikker investering og med de fortsat stigende elpriser, så vil min investering have forrentet sig forholdsvis hurtigt. Det er blot én af de fordele som Claus fra bydelen Gug i udkanten af Aalborg fremhævede da vi snakkede med ham.

Markant dækning af strømforbruget

Claus' bolig opvarmes med fjernvarme, derfor er investeringen i et solcelleanlæg fra Viessmann primært med henblik på at kunne dække omkring halvdelen af de elektriske apparater på omkring 3700 kWh/år.  

Skiftende tider - skiftende priser

'Kogespidsen' er en betegnelse for tidsrummet mellem kl. 17 og 20, hvor langt de fleste danskere kommer hjem fra arbejde og bruger relativt meget strøm i forbindelse med madlavning, tøjvask osv. Det er med andre ord det tidsrum, hvor danskernes elforbrug topper hver dag.

Netop af den grund har Claus' solcelleanlæg en optimal placering, da ydelsen topper   i disse “dyre” spidsbelastningstimer.

Hvad er den foreløbige dom?

Claus valgte at gå med et solcelleanlæg på 4800 kWp fordelt på hver af de 2 tagflader, således der ligger 6 paneler mod øst og samme mod vest (2400 kWp). Hertil hører en 3 kWp inverter. Her fik Claus hjælp med montagen af Jes Fini Lykkegaard fra Jysk Energi & Smedie, alt imens Peter Horsevad fra PH Klima & Totalservice stod for alt elarbejdet.

Med panelernes placering udnytter Claus solens bevægelse henover himlen i løbet af dagen bedst muligt, startende med solens placering i øst først på dagen og i vest sidst på dagen. På den måde kommer de 405 kWp-solcellepaneler i spil igennem hele dagen.

Anlægget har kun været i brug i omkring en måneds tid, og det kan være vanskeligt at gisne om mængden af solskin samt elprisernes udvikling henover den næste tid, men Claus er fortrøstningsfuld. Produkterne er valgt med stor omhu i samarbejde med Viessmann A/S og anlægget er dimensioneret således at det vil få mest muligt ud af solens stråler til dækning af familiens behov.

Vi siger tillykke til Claus med hans nye anlæg og glæder os over hans valg om at ville bidrage til det grønne klimaaftryk for nuværende og fremtidige generationer.

Opdatering:

Claus har nu haft solcelleanlægget i et halvt år og har sammenlignet elregningen for perioden 1/4-30/9 2023 med samme periode for 2022.  

I 2022 brugte familien i Gug 1759,34 kWh, hvorimod de i samme periode i 2023 med solcelleanlægget har brugt 853,65 kWh.  

De 853,65 kWh har kostet 1909,84 kr., men Claus har i samme periode kunne sælge overskydende strøm for 939,45 kr., hvilket betyder at han reelt set kun har betalt 970,39 kr. for strøm i perioden. Dvs. en kWh-pris på 1,14 kr.

Claus og familien er meget tilfredse og glade for investeringen i solcelleanlægget.

Relaterede referencer

Commercial
Residential
Air
Electricity

Lotte World Tower Seoul, Sydkorea

Lotte World Tower ligger i centrum af byen og rummer lejligheder og kontorer samt butikker og restauranter. Den klimavenlige energiforsyning kommer fra 12 store Viessmann-varmepumper.

Læs mere
Residential
Air

Leif har investeret i fremtiden med en effektiv varmepumpe

I Holbæk har Leif netop fået installeret en Viessmann Vitocal 252-A. En investering som er med til at optimere husets energimærkning markant og samtidig kan høste komplimenter på vejen.

Læs mere
Residential
Solar

Marco Polo tårn i Hamborg

I Marco Polo Tower leveres varmt vand til den 55 meter høje bygning via et solvarmeanlæg fra Viessmann med Vitosol 200-T solfangere, der dækker et samlet areal på 180 kvadratmeter.

Læs mere
Commercial
Solar

Circle K Herlev Hovedgade

Udover at være én af Circle K’s nyeste butikker med kun lidt over 6 måneder på bagen, så er butikken også det nyeste og første skud på stammen af Circle K-butikker til at udnytte jordens naturlige ressourcer. For på taget af butikken er monteret hele 72 solcellepaneler fra Viessmann A/S.

Læs mere
District heating
Solar

Foederalt miljøagentur i Dessau

For den kommunale bygning i Dessau var fokus på høj energieffektivitet. Arkitekterne og konstruktørerne valgte et af Tysklands største solvarmeanlæg med 115 Vitosol 200-T rørkollektorer.

Læs mere
Commercial
Residential
Gas
Solar

Palm Island "The Palm Jumeirah" i Dubai

På Palm Jumeirah forsyner Vitosol 200-F solfangere 14 lejlighedsbygninger med varmt vand, mens tre Vitocrossal 300 kedler opvarmer swimmingpoolen og hammam på luksushotellet "Ottoman Palace".

Læs mere