Anmod om rådgivning nu
Private Viessmann-Partnere
Commercial
Residential
Air
Electricity

Lotte World Tower Seoul, Sydkorea

Lotte World Tower ligger i centrum af byen og rummer lejligheder og kontorer samt butikker og restauranter. Den klimavenlige energiforsyning kommer fra 12 store Viessmann-varmepumper.

Lotte World Tower i Seoul, Sydkorea. Foto: © CJ Nattanai/Fotolia

En skyskraber af superlativer

Lotte World Tower i Seoul, Sydkoreas hovedstad, blev færdiggjort i 2016 og er 555 meter højt. Da den blev åbnet, var den superlativdefinerende skyskraber den højeste i Sydkorea og den femte højeste i Asien og i verden. 

Tårnet er en del af Lotte World, som ligger i Seouls sydlige bydel Jamsil på et sted midt i byens centrum ved bredden af Han-floden. Den "lodrette by" byder på masser af plads til privat og offentlig brug. Fordelt på 123 etager er der lejligheder, butikker, kontorer, et 7-stjernet hotel og forskellige fritidsfaciliteter, herunder en pool på 85. etage, en restaurant på toppen af tårnet og en udsigtsplatform på 123. etage med en betagende udsigt over den sydkoreanske hovedstad. Tårnets ydre skal består af tonet glas samt metalelementer, der fremhæver bygningen. Det internationale arkitektfirma Kohn Pederson Fox Architects med hovedkvarter i New York har været involveret i den komplekse planlægning i 13 år. Arkitekternes mål var at kombinere moderne elegance med traditionel koreansk kunst på en stilfuld måde. Projektet blev gennemført af byggeafdelingen i Lotte Group, et multinationalt konglomerat, der beskæftiger over 56 000 mennesker i Sydkorea.

Stor Viessmann-varmepumpe i Lotte World Tower i Seoul. Foto: © Viessmann

Naturlig energiforsyning med store varmepumper fra Viessmann  

En miljøfremmende teknologi tager sig af energiforsyningen: Tolv store Viessmann-varmepumper sørger for den vedvarende del af varme- og klimaforsyningen i denne kolossale bygning. Seks jordvarmepumper med hver 1,7 MW varmeeffekt og 1,9 MW kølekapacitet forsynes af 720 geotermiske sonder, der er gravet 200 meter ned i jorden. Desuden er der installeret seks vand/vand-varmepumper med hver en varmeeffekt på 2 MW og en kølekapacitet på 1,7 MW. De bruger vand fra floden Han, der løber forbi tårnet. Flodvandet filtreres først og ledes gennem en varmeveksler uden for varmepumperne. Her overføres varmen til en saltvandsblanding, som derefter transporteres til varmepumperne. Dette mellemliggende trin sikrer, at der kun strømmer rent vand gennem fordamperen, hvilket garanterer en høj driftssikkerhed for varmepumperne.

De tolv store varmepumper drives i kaskade i et 8000 kvadratmeter stort varmecenter, der styres af et overordnet kontrolcenter. Den samlede varmeeffekt er på 22,2 MW, og kølekapaciteten er på 20,4 MW.

Relaterede referencer

Commercial

Sky Soho i Shanghai

Kontor- og erhvervsbygningen i Shanghai er et imponerende, gennemtænkt koncept, hvor der tages lige meget hensyn til bygningshulen og anlægsteknikken. Seks Vitomax 200-HW forsyner Sky Soho med varmt vand.

Læs mere
Residential
Solar

Marco Polo tårn i Hamborg

I Marco Polo Tower leveres varmt vand til den 55 meter høje bygning via et solvarmeanlæg fra Viessmann med Vitosol 200-T solfangere, der dækker et samlet areal på 180 kvadratmeter.

Læs mere
Commercial
Industry

Logistikcenter for Mammut Sports Group, Memmingen

Det europæiske logistikcenter i Memmingen anvender vedvarende energi til opvarmning og køling. Energicentret består af tre Viessmann jordvarmepumper, som udnytter den naturlige varme fra grundvandet.

Læs mere
District heating
Air
Electricity
Gas

Rosenstein-kvarteret i Stuttgart

Rosenstein-kvarteret i Stuttgart har et imponerende, fremtidsorienteret varme-, køle- og elkoncept med fokus på sektortilknytning. Den anvendte teknologi omfatter en stor varmepumpe, et kraftvarmeværk og et solcelleanlæg.

Læs mere
Commercial
Industry
Air
Gas

Leica-virksomhedens hovedkontor i Wetzlar

Designsproget i Leica-firmaets hovedkontor i Wetzlar er enestående og fængslende. Det minder om linser, objektiver og afstandsmålere. Viessmann supplerer komplekset med et sofistikeret, innovativt energisystem.

Læs mere
Commercial
Residential
Gas
Solar

Palm Island "The Palm Jumeirah" i Dubai

På Palm Jumeirah forsyner Vitosol 200-F solfangere 14 lejlighedsbygninger med varmt vand, mens tre Vitocrossal 300 kedler opvarmer swimmingpoolen og hammam på luksushotellet "Ottoman Palace".

Læs mere