Anmod om rådgivning nu
Private Viessmann-Partnere

De første skridt med dit nye Viessmann-varmeanlæg

Anmod om rådgivning nu

Når du køber et Viessmann-varmeanlæg, har du valgt et produkt af høj kvalitet, der er fabriksdesignet til økonomisk drift. Du er også med til at beskytte miljøet. Viessmann-varmegeneratorer arbejder nemlig yderst effektivt og sparer dermed på fossile brændstoffer.

De første skridt er særligt vigtige for at sikre, at et Viessmann-varmeanlæg drives sikkert, pålideligt og så økonomisk som muligt. Du kan læse om, hvad du skal være opmærksom på i de følgende afsnit.

Gør dig bekendt med funktionerne i dit nye Viessmann-varmeanlæg

Alle Viessmann-varmeanlæg indeholder innovativ og kompleks opvarmningsteknologi. Fra brændselstilførsel over varmeproduktion til varmeafgivelse er hver enkelt proces gennemtænkt og koordineret med den efterfølgende. Samtidig er Viessmann-varmeanlæggene lette at betjene og forstå takket være intuitivt udformede betjeningselementer. Når du tager de første skridt, er det dog stadig vigtigt, at du får instruktion af din varmemester.

Tilpasning af varmeeffekten til bygningen

Alle bygninger er forskellige. Det gælder også for beboernes opvarmningsvaner. Et nyt varmeanlæg skal derfor være egnet til begge disse aspekter og have den nødvendige nominelle varmeydelse. Viessmann-varmegeneratorer fås i et bredt udvalg af ydelser, så de kan opfylde ethvert varmebehov. For at maksimere effektiviteten af dit nye varmeapparat bør fabriksindstillingerne stadig tilpasses til dine behov. Ved vejrkompenserede systemer kan varmegeneratorens varmeydelse f.eks. tilpasses ved at justere varmekurven. Målet er kun at forbruge så meget energi som nødvendigt, uden at det går ud over komforten. Du indstiller den optimale kurve sammen med din varmekontraktør. Mens du gør det, skal du få dem til at forklare forskellene mellem hældning og niveau. Ideelt set kan du så selv overtage denne opgave i fremtiden. Du kan læse om processen i detaljer i vores guide til indstilling af varmekurven.

Tilpas programmerne til dine behov

Viessmann-varmegeneratorer er fra fabrikken udstyret med mange tilstande, der øger betjeningskomforten betydeligt. Afhængigt af varmegeneratoren kan du med få enkle trin aktivere ferietilstand, festtilstand og/eller reduceret tilstand. Som navnet antyder, er disse standardindstillinger beregnet til de respektive lejligheder. De enkelte modes kan også justeres og giver dermed det optimale grundlag for individuel tilpasning. Også her kan du få din varmemester til at vise dig, hvordan du gør det trin for trin, eller du kan henvise til den brugsanvisning, der følger med dit anlæg.

Registrer dit nye Viessmann-produkt nemt og bekvemt online og få garantiforlængelse. Foto: Shutterstosk / Fizkes

Registrer varmesystemet og få garantiforlængelse  

Når varmen er blevet sat i drift, er det det vigtigste, der er gjort. Det næste skridt er nu at gøre styringen af det nye Viessmann-varmeanlæg så praktisk som muligt og sikre pålideligheden. Ud over den lovpligtige garanti får du også en garanti fra Viessmann på dit nye varmeanlæg. På den måde er du altid på den sikre side. Den eneste måde at få endnu mere ro i sindet er med en garantiforlængelse for din varmegenerator. For så får du nemlig en udvidet garanti på 5 år, der supplerer den lovpligtige garanti.

Registrer dig bekvemt online

Det er en leg at registrere dit produkt via internettet. Du skal blot åbne det følgende link og indtaste det 16-cifrede serienummer på dit nye varmesystem (og evt. andre komponenter).

Du finder serienummerettypeskiltet på din varmegenerator eller på fakturaen.

Efter en vellykket registrering vil din produktgaranti automatisk blive forlænget. Du vil derefter modtage dit personlige systemcertifikat med bekræftelses-e-mailen. Detaljerede oplysninger om dette emne samt præcise instruktioner finder du på Viessmann-garanti-siden.

Tilslut dit varmesystem til internettet

De fleste Viessmann-varmegeneratorer er fra fabrikken forberedt til styring via internettet, hvis de er udstyret med Vitotronic-styringenheden. Det eneste, du har brug for, er et kommunikationsmodul og den relevante app til din smartphone eller tablet. For de fleste gas- og oliekedler, der er installeret siden 2004 (varmepumper fra 2010 og fastbrændselskedler fra 2016), anbefales kombinationen af Viessmann Vitoconnect som grænseflade og ViCare-appen som applikationsprogram.    ViCare er tilgængelig til både Android- og iOS-enheder og kan downloades gratis fra de tilsvarende app-butikker:

Styring af det nye Viessmann-varmesystem med din smartphone

Hvis du har udstyret dit nye Viessmann-varmeanlæg med en af de to grænseflader, skal du blot downloade den relevante app. Efter installation på din foretrukne enhed (smartphone eller tablet) kan du med få trin forbinde appen med dit nye Viessmann-varmeanlæg. Du kan se alle vigtige oplysninger om dit system på et øjeblik og kan aktivere den ønskede tilstand (normal tilstand, partytilstand osv.) med et enkelt tryk på skærmen - uanset hvor du er - hvor du er. En anden fordel er, at du kan give din varmemester adgang til din varmegenerator. På den måde kan entreprenøren reagere hurtigst muligt på eventuelle problemer, der måtte opstå.

Tænk på vedligeholdelse

Det er tilrådeligt at begynde at tænke på vedligeholdelse lige efter idriftsættelsen af et nyt varmesystem. Det vil sikre, at det nyinstallerede varmesystem fortsat fungerer pålideligt og økonomisk i de kommende år. Vi anbefaler, at du spørger din varmeinstallatør, om han også tilbyder en vedligeholdelsesservice. Hvis det er tilfældet, kan du aftale en individuel vedligeholdelseskontrakt med dem, som kun omfatter de ydelser, som du tidligere har angivet. Du kan læse om, hvad du skal overveje, når du aftaler en sådan kontrakt, samt om vedligeholdelse generelt, i vores guide til vedligeholdelse af varmeanlæg.

Solvarmeanlæg

Ud over de traditionelle varmeproducenter omfatter Viessmanns omfattende sortiment også systemer, hvormed du kan udnytte gratis energi fra solen og supplere dit varmesystem på en nyttig måde. Et solvarmeanlæg er perfekt til opvarmning af varmt vand. Det aflaster dit nye varmeanlæg og skåner samtidig miljøet. Spørg din varmeinstallatør, om det giver mening for dig at tilføje et sådant system.

De vigtigste trin  

  • Få os til at vise dig funktionerne i dit nye varmesystem
  • I samarbejde med din varmemontør tilpasser du varmeeffekten til dine behov
  • Tilslut dit nye Viessmann-varmeanlæg til internettet og øg betjeningskomfort og sikkerhed
  • Begynd allerede nu at tænke på vedligeholdelse, og overvej om nødvendigt at tilføje et solvarmeanlæg

Tips: Du kan finde flere nyttige artikler om opvarmning, reduktion af varmeudgifterne og driftskomfort i vores Viessmann-varmeguide.