Anmod om rådgivning nu
Private Viessmann-Partnere
Commercial
Residential
Gas
Solar

Palm Island "The Palm Jumeirah" i Dubai

På Palm Jumeirah forsyner Vitosol 200-F solfangere 14 lejlighedsbygninger med varmt vand, mens tre Vitocrossal 300 kedler opvarmer swimmingpoolen og hammam på luksushotellet "Ottoman Palace".

Palm Island Dubai set fra luften. Foto: © NakheelS

Et kunstigt skabt ferieparadis i en liga for sig selv

I havet lige ud for Dubais kyst i Den Persiske Golf ligger en ø i form af en enorm palme, der har en fem kilometer lang stamme og i alt 17 palmeblade. Det er den kunstigt dannede ø The Palm Jumeirah - hjemsted for et af verdens mest eksklusive fritids- og feriecentre med mange lejligheder, villaer, luksushoteller, fritidsparker, indkøbscentre og marinaer samt en 120 kilometer lang sandstrand. De menneskeskabte palmeblade i havet er endda synlige fra rummet.

Emiratet Dubai nyder ikke kun godt af sine oliereserver, men har også stor gavn af sin frihandelszone med dybhavshavn. Men i et stykke tid har der også været stigende fokus på turisme. Byen havde dog langt fra nok sandstrande til at tilfredsstille det stadigt stigende antal turister. Og så opstod ideen om at skabe et ferieparadis bestående af tre kunstige øer, hver i form af en palme. Det første økompleks, "The Palm Jumeirah", blev færdiggjort i 2007. Lige fra starten var interessen for bolig- og ferieresortet enorm: inden for tre uger var alle ejendomme solgt - inden økomplekset overhovedet var færdiggjort.

Palm Islands Dubai Hotel. Foto: © Nakheel

Viessmann solvarmeanlæg sikrer effektiv opvarmning af varmt brugsvand

Klimaet i Dubai med gennemsnitligt ni solskinstimer om dagen skaber ideelle betingelser for at bruge solenergi til opvarmning af varmt brugsvand. Viessmanns Vitosol 200-F solfangere med et samlet solfangerareal på ca. 3 000 kvadratmeter er installeret på 14 lejlighedsbygninger, der er placeret på stammen af den menneskeskabte palmeø. Solvarmeanlægget leverer op til 20 000 liter varmt vand om dagen. For at dække spidsbelastningen er hver bygning desuden udstyret med fire Vitodens vægmonterede gaskondenserende kedler i et kaskadekredsløb.  

Viessmann gaskondensationskedler opvarmer luksushotel

Viessmann leverede også varmeteknologien til luksushotellet "Ottoman Palace" på palmeøen: tre Vitocrossal 300 gaskondenserende kedler med en effekt på 978 kW hver og seks Vitocell varmtvandsbeholdere med en kapacitet på 1000 liter hver leverer varmt brugsvand, opvarmning af swimmingpoolen og opvarmning af hammam.

Relaterede referencer

Commercial
Residential
Air
Electricity

Lotte World Tower Seoul, Sydkorea

Lotte World Tower ligger i centrum af byen og rummer lejligheder og kontorer samt butikker og restauranter. Den klimavenlige energiforsyning kommer fra 12 store Viessmann-varmepumper.

Læs mere
Commercial

Sky Soho i Shanghai

Kontor- og erhvervsbygningen i Shanghai er et imponerende, gennemtænkt koncept, hvor der tages lige meget hensyn til bygningshulen og anlægsteknikken. Seks Vitomax 200-HW forsyner Sky Soho med varmt vand.

Læs mere
Residential
Solar

Marco Polo tårn i Hamborg

I Marco Polo Tower leveres varmt vand til den 55 meter høje bygning via et solvarmeanlæg fra Viessmann med Vitosol 200-T solfangere, der dækker et samlet areal på 180 kvadratmeter.

Læs mere
Commercial
Industry

Logistikcenter for Mammut Sports Group, Memmingen

Det europæiske logistikcenter i Memmingen anvender vedvarende energi til opvarmning og køling. Energicentret består af tre Viessmann jordvarmepumper, som udnytter den naturlige varme fra grundvandet.

Læs mere
District heating
Air
Electricity
Gas

Rosenstein-kvarteret i Stuttgart

Rosenstein-kvarteret i Stuttgart har et imponerende, fremtidsorienteret varme-, køle- og elkoncept med fokus på sektortilknytning. Den anvendte teknologi omfatter en stor varmepumpe, et kraftvarmeværk og et solcelleanlæg.

Læs mere
Commercial
Industry
Air
Gas

Leica-virksomhedens hovedkontor i Wetzlar

Designsproget i Leica-firmaets hovedkontor i Wetzlar er enestående og fængslende. Det minder om linser, objektiver og afstandsmålere. Viessmann supplerer komplekset med et sofistikeret, innovativt energisystem.

Læs mere