Generer din egen elektricitet med Viessmann solcellemoduler

Kernen i et solcelleanlæg er solcellemodulerne. De består af et stort antal solceller. Den såkaldte fotoelektriske effekt finder sted i hver eneste celle og omdanner sollys til elektrisk energi. Der kan skelnes mellem forskellige typer moduler: de såkaldte monokrystallinske og polykrystallinske modeller. Men hvordan adskiller de sig, og hvem passer hvilke moduler til?


solcellemodulernes typer, struktur og funktion

I princippet fungerer elproduktionen i et solcellemodul via de forskellige dopede niveauer i solcellen. Det betyder, uanset om det er monokrystallinsk eller polykrystallinsk, siliciumatomer er det i en stabil krystalstruktur. Udenlandske atomer blandes ind under fremstillingen af ​​solcellerne. Dette betyder, at der er frie elektroner i det øverste lag. Eksperter taler om det n-dopede lag her. Derimod er der for få elektroner i det nederste lag af cellen (p-doteret lag). Her kan man også tale om positivt ladede huller.

Imellem ligger grænselaget. Elektronerne vandrer fra top til bund til de frie steder - p-n-krydset. Hvis solens stråler rammer det fotovoltaiske modul, bevæger elektronerne sig tilbage til de nu umættede atomer i det øverste n-lag. Der er metalkontakter på overfladen og på bagsiden af ​​modulerne. Disse elektroner omdirigeres derefter og føres ind i det elektriske kredsløb.

 

Photovoltaikanlage | Silizium-Solarzelle


Mono- og polykrystallinske moduler

Fremstillingen af ​​solcellemodulerne er ens. Så oprindelsen af ​​begge ligger i siliciumsmeltningen. I tilfælde af den monokrystallinske variant trækkes monokrystallinske stænger imidlertid fra det flydende silicium. Dette fører til en særlig glat overflade. For polykrystallinske moduler er der dog støbt blokke. Når det hærder, har krystallerne tendens til at være inkonsekvente. De saves derefter i skiver.

Men det er ikke kun i, hvordan de er lavet, at de adskiller sig. De monokrystallinske moduler fra Vitovolt er alle sorte og har et output på op til 325 Wp. De polykrystallinske modeller er mørkeblå og opnår output på op til 285 Wp. Wp står også for watt peak og beskriver det maksimale output under testforhold.

Særlige egenskaber ved Viessmann Vitovolt solcellemoduler

Hvis du vælger Viessmann Vitovolt 300-modellerne, får du følgende fordele:

● høje ydelsesværdier
● kompromisløs kvalitet
● omfattende produkt- og ydelsesgarantier
●positiv effekttolerance i leveringstilstand på op til 5 Wp
● til enkelt- og flerfamiliehuse samt til handel og industri
● optimal beskyttelse af hotspot
● stærk svag lys opførsel
● Film med fremragende varme- og aldringsmodstand
● Fuld aluminiumsramme
● højkvalitets tætningsmidler med langvarig limning


Einstieg-PV-monokristallin.jpg

Strøm fra solen

8,5 m² solcelleflade er tilstrækkelige til at dække en tysk indbyggers gennemsnitlige strømforbrug.

Solcellemoduler

Med installationen af et solcelle-anlæg fra Viessmann kan enhver blive sin egen strømproducent. Omdannelsen af gratis solenergi til strøm er økonomisk interessant med hensyn til eget forbrug og giver i forbindelse med strømlagring sågar uafhængighed fra det offentlige strømnet.