Anmod om rådgivning nu
Private Viessmann-Partnere

Sådan finder du den rigtige varmeinstallatør

Anmod om rådgivning nu
Foto: © Bbernard / Shutterstock.com

Et varmeapparat består ikke kun af mekaniske komponenter. Det indeholder også software, der gør apparatet til det, det er - et meget effektivt, komplet og justerbart varmesystem, der endda kan fjernstyres.

For at software og hardware kan fungere korrekt sammen, er det vigtigt med en korrekt konfiguration. Dette arbejde udføres normalt af en installatør af et varmesystem. Når installationen er færdig, følger idriftsættelsen. Varmeanlægget er derefter forberedt til opstart. Dette arbejde bør også udføres af en installatør af et varmesystem. Sidst, men ikke mindst, kan varmemesteren også tage sig af vedligeholdelsen af det installerede system og dermed sikre dets pålidelige drift på lang sigt.

Rådgivende rolle for installatøren af varmeanlæg

Varmeinstallatørens arbejde går normalt ud over de manuelle aspekter af faget. Selv om udtrykket "installatør" bruges i daglig tale, dækker udtrykket "installatør" ikke helt alt. I fagsprog er den korrekte betegnelse en varme-, ventilations- og klimaanlægsinstallatør, eller HVAC-installatør. Det er trods alt også din første kontaktperson, når du køber et varmesystem. Takket være deres faglige uddannelse og erfaring er de på forkant med de nyeste varme- og sanitetsteknologier og kan hurtigt sige, hvilken opvarmningsteknologi der er bedst egnet til hvilken bygning. Sidst, men ikke mindst, kan de hjælpe med ansøgninger om offentlige tilskud og dermed reducere anskaffelsesomkostningerne.

Årsager til at vælge en certificeret handelspartner

Et nyt varmesystem er en langsigtet investering, som bør overvejes og planlægges nøje. Ud over din egen research er det vigtigt med en ekspertrådgivning i de første skridt. Så får du at vide, hvilke muligheder der er til rådighed, hvordan den økonomiske effektivitet kan sikres, hvad de omtrentlige omkostninger kan være og meget mere. Hvis du allerede ved, hvilke energikilder der er egnede for dig, kan du også søge efter installatører af varmeanlæg eller VVS-installatører efter deres specialisering. Det er ikke ualmindeligt, at varmeinstallatører har en dybtgående viden inden for et specifikt område.

Stol på certificerede varmeanlægsinstallatører

Kvalifikationer er et vigtigt aspekt, når du skal vælge en installatør af et varmesystem. Som i andre brancher findes der trods alt veluddannede og meget veluddannede installatører. For at sikre, at din installatør har de nødvendige kvalifikationer, er det tilrådeligt at stole på HVAC-faglige partnere, der arbejder med anerkendte producenter. Med Viessmann handelspartnere er du helt sikkert på den sikre side.

Sådan finder du den rette installatør af varmeanlæg i nærheden af dig

Det er nemt at finde en passende installatør af varmeanlæg i nærheden af dig - med vores søgning efter lokale partnere. Du kan vælge mellem:

  • Varmeinstallatører
  • Solcelleanlægsinstallatører
  • Konstruktionsingeniører og rådgivende ingeniørfirmaer
  • Producenter af præfabrikerede/traditionelle huse

VVS-installatører er som regel nemme at få fat i pr. telefon. Det er især nyttigt, hvis dit varmesystem pludselig giver op. Ideelt set skal VVS-installatøren ikke være baseret for langt fra dit hjem, så fejl kan udbedres på stedet så hurtigt som muligt. Hvis dit varmesystem er tilsluttet og registreret via Vitoconnect med ViCare-appen, kan du også give den valgte installatør adgang til det. De kan så overvåge dit system på afstand og gribe ind, hvis det er nødvendigt, før der opstår en fejl. Tilslutning via ViCare-appen giver også en væsentlig fordel - en fuld femårig garanti. Du kan få flere oplysninger på siden om ViCare-appen.

Som allerede nævnt er det ikke usædvanligt med en varmeinstallatør med et speciale. Hvis du f.eks. ønsker at konvertere til en ny pillekedel, bør du kontakte en installatør, der har specialiseret sig på dette område. For elproducerende varmegeneratorer er det tilrådeligt at kontakte installatører med certificering for kraftvarmeanlæg og/eller brændselscellevarmeapparater. De er eksperter på deres område.

Teknologien i opvarmningssystemer er blevet stadigt forbedret i de seneste årtier. På nogle områder er kompleksiteten også steget. Kvalificerede installatører af varmeanlæg er fuldt ud klar over dette og gennemgår regelmæssig uddannelse. Det betyder, at de altid er ajour med den nyeste teknologi inden for varmeanlæg og kan installere avancerede varmeanlæg korrekt og hurtigt. Du kan finde velinformerede og veluddannede varmeinstallatører bl.a. på listen over Viessmann handelspartnere.

Uanset om det drejer sig om at demontere gamle komponenter eller lægge nye rør, lytter kvalificerede varmeinstallatører til kunderne, tager hensyn til deres ønsker og udfører arbejdet til den aftalte dato. Hvis en frist risikerer at blive overskredet, bliver kunderne straks informeret.