Vitosol 100-F – En ydelsesstærk fladekollektor med det patenterede absorber lag ThermProtect

Den ydelsesstærke fladekollektor fås med aluminium-farvet ramme. Vitosol 100-FM er det ideelle supplement til ethvert varmesystem. Med deres absorber areal på 2,3 m² kan  solpanelerne tilpasses til ethvert energibehov.

Få disse fordele med Vitosol 200-FM

  • Ingen overophedning og dannelse af damp i anlægget ved lavt forbrug
  • Øget soldækning til overskudsvarme og varmt brugsvand
  • Egnet til alle tagtyper
  • Effektiv fladekollektor med det skiftende absorber lag ThermProtect
  • Både vandret og lodret montage mulig
Vitosol-200-FM.jpg

Fladekollektor Vitosol 100-FM

De kraftfulde Vitosol 100-FM pladesamlere er den ideelle tilføjelse til ethvert varmesystem. Med deres absorberende overflade på 2,3 m² tilpasser solfangeren sig til det respektive energibehov.

På årsbasis producerer de op til 60 procent af den energi, der ellers kræves til opvarmning af brugsvand, og bidrager til opvarmningsstøtten. I forbindelse med en kondenserende kedel kan mere end en tredjedel af den årlige energi til opvarmning og varmt vand spares kan takket være gratis solenergi.

ThermProtect forhindrer overophedning

Et intelligent absorberende lag beskytter samlerne mod overophedning. ThermProtect-teknologien, der er patenteret af Viessmann, slukker for yderligere energiforbrug, når en bestemt temperatur nås, når solcylinderen er opvarmet fuldt ud.

ThermProtect er med til at Vitosol 100-FM resulterer i et højere udbytte end konventionelle pladesamlere, da mere generøse dimensioner er mulige.

ThermProtect

ThermProtect

Over skiftetemperaturen ændres absorberlagets krystalstruktur, øger varmestrålingen mange gange og reducerer solfangeren. Dette betyder, at stagnationstemperaturen er betydeligt lavere, og at der dannes damp i solkredsen.

Når solfangertemperaturen falder, vender krystalstrukturen tilbage til sin oprindelige tilstand. Derefter absorberes mere end 95 procent af den indfaldende solenergi og omdannes til varme. Kun de resterende fem procent afspejles. Ændringen af ​​krystalstrukturen er på ubestemt tid reversibel, og funktionen er permanent tilgængelig.

Permanent tæt og godt isoleret

Den runde buede aluminiumsramme og den sømløse rude omkring garanterer permanent tæthed og høj stabilitet af opsamleren. Bagvæggen er punkteringssikker og korrosionsbestandig. Meget effektiv varmeisolering reducerer varmetab, især i overgangsperioder og om vinteren.

Nem konstruktion

Samlerne er særligt lette at montere. Integrerede strømnings- og returrør muliggør sikker installation af endnu større samlerarrays ved hjælp af fleksible korrugerede rørforbindelser i rustfrit stål. Op til tolv solpaneler kan let tilsluttes hinanden.

Fladekollektorer er universelt velegnede til installation på tag, til tagintegration og forhøjet installation, f.eks. På flade tage. Det nemme at installere Viessmann-fastgørelsessystem består af statisk testede og korrosionsbestandige komponenter i rustfrit stål og aluminium.

Produktsnit

Übersicht

Bruttofläche
2,51 m²
Absorberfläche
2,32 m²
Kollektortyp
icon-solar.png
Flachkollektor
Design
Der Vitosol 100-FM ist mit einem alufarbenen Rahmen erhältlich.
Einsatzbereich
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Wohngebäude, Gewerbe, Kommunen | Neubau und Modernisierung.
Montageart
Flachkollektor für senkrechte (Typ SV1F) oder waagerechte (Typ SH1F) Montage, für Flach- und Schrägdachmontage.
Weitere Merkmale
Zur Erwärmung von Trinkwasser, Heizungs- und Schwimmbadwasser über einen Wärmetauscher.
Vitosol-100-FM-Schnitt.png