Vitosol 141-FM – Nem brugsvandsopvarmning

Sovarmepakken Vitosol 141-FM er særligt velegnet til modernisering og nybyggeri. Pakken er designet i størrelse, ydelse og pris, til brug i et enfamilieshus. Dette er en miljøvenlig, effektiv og økonomisk attraktiv løsning til brugsvandsopvarmning med gratis solenergi.

Pakken består af to Vitosol 100-FM paneler og den bivalente 250-liters varmtvandsbeholder Vitocell 100-B / -W. Pakken er et ideelt supplement til eksisterende kedel eller til nye installationer, hvor solvarme med det nye ErP direktiv, kan hæve varmeanlægget energimærke.

Profiter af disse fordele

  • Lavere energiomkostninger grundet gratis energi fra solen
  • Solvarmereguleringen er integreret i solar divicon som er formonteret på varmtvandsbeholderen
  • Korrosionsbestandig beholder af stål med Ceraprotect-emaljering
  • Optimerede flade solfangere med højselektiv absorber coating
  • ThermProtect coating beskytte fangerne fra overophedning
  • Reduceret strømforbrug ved hjælp af højeffektiv pumpe
Rådgivning

Find installatør

For gratis, uforpligtende og individuel rådgivning, kan du kontakte din lokale Viessmann forhandler


ThermProtect forhindrer overophedning

Et intelligent absorber lag beskytter solfangerne mod overophedning. Den patenterede teknologi Viessmann ThermProtect skifter når den når over ca. 75 ° C, krystalstrukturen på absorberlaget. Dette forøger varmeafstrålingen fra panelet mange gange, hvilket reducerer panalets ydeevne. Dermed er den maksimale temperatur i solfangeren er væsentligt lavere og dampdanelse i solkredsen forhindres.

Når temperaturen i solfangeren igen falder vender krystalstrukturen på panelet tilbage til deres oprindelige tilstand. Derefter er det igen mere end 95 procent af den indfaldende solenergi der absorberes og omdannes til varme. Kun de resterende fem procent afspejles. Ændringen af krystalstrukturen er reversibel og funktionen er permanent.

ThermProtect giver Vitosol 200-FM og Vitosol 100-FM et højere udbytte frem for traditionelle flade solfangere, fordi deres ydeevne ikke stagnerer, og de dermed til enhver tid kan give varme.


Bivalent beholder med Ceraprotect-emaljering

Varmtvandsbeholderen med slidstærkt Ceraprotect-emaljering har to varmeflader til opvarmning, en til solpaneler og en til efteropvarmning med kedlen. Solvarmekredsen med Solar-Divicon (Vitosolic 100, type SD1 eller SM1 solvarmereguleringsmodul) er allerede samlet på fabrikken. En meget effektiv all-round isolering reducerer varmetabet effektivt.

 

Bivalent beholder Vitocell 100-B

Nem installation

Alle komponenter er designet til nem installation. Ved tag installation, kan de flade solfangere fastgøres direkte til tagkonstruktionen. Værktøj er ikke påkrævet for hydraulisk tilslutning af de to solfangere. Yderligere fordele for slutbruger er lave investeringsomkostninger og den korte installationstid af solvarme pakken.

Det er desuden muligt at forbedre energieffektiviteten på varmeanlægget gennem en kombination af solvarme. Typisk kan man i kombination med en anden varmekilde opnå energiklasse A + for hele energisystemet.