ViCare Smart Climate termostater hjælper husejere til besparelser

Nye elektroniske termostater giver Hvidovre-husejer besparelser og bedre komfort.

 

”Mangler der varme i stuen, sender termostaterne på stuens tre radiatorer et wifi-signal til routeren, der er monteret på gasfyret om, at nu skal der skrues op for fremløbstemperaturen”, fortæller Lester Nebelung.

Han tilføjer, at boligen har store panoramavinduer i stuen, og når solen skinner, bliver der derfor hurtigt varmt. ViCare termostaterne reagerer allerede ved ½ grads afvigelse fra den indstillede ønsketemperatur og sender et signal direkte til fyret. Der sker altså en meget hurtig reaktion, og justeringen af varmen sker ved ’kilden’ – altså fyret – og ikke blot ved den enkelte radiator. Alle radiatorer i samme rum arbejder for øvrigt sammen og reagerer synkront.

”Termostaterne reagerer meget hurtigere end de termostater, vi havde tidligere. Reaktionen sker på selve fyret. Det er sammen med den brugervenlige betjening af systemet nok de væsentligste fordele”, fortæller han.

Besparelse og bedre komfort

Det gør tilsammen, at Lester Nebelung og hustru har opnået en besparelse på gasregningen på cirka 12 procent. Når man tager de officielle graddage-angivelser for vinteren 2020-21, som var mærkbart koldere end gennemsnittet, i betragtning.

De har samtidig opnået en mere præcis varme i huset og har formået at reducere de gener med fodkulde, som de tidligere har oplevet en del af.

”Vi har boet i huset i 41 år, og vi har løbende forbedret huset. De nye elektroniske termostater har givet os en mere jævn varme i hele huset, mere varme til fødderne og ikke mindst en mærkbar besparelse på varmeregningen, der jo samtidig er et bidrag til den grønne omstilling”, fortæller han.

Huset i Hvidovre er fra 1957 og på 110 kvadratmeter med fuld kælder. Lester Nebelung har indstillet termostaterne til at holde en temperatur på 21,5 grader i stueetagen og 21,0 grader i kælderen, og huset indeholder i alt 14 radiatorer.

Let installation og betjening

Lester Nebelung fortæller, at han selv installerede systemet i oktober 2020, og at han oplevede det som en let manøvre.

”Vi modtog et sæt termostatventiler med adapter, som passer til alle gængse radiatorer. Termostaterne har et lille batteri, som er let at udskifte. Jeg scannede hver enhed med min smartphone, og så betjener jeg og min hustru varmen via en app på hver vores telefon eller en app på vores iPad. Det er virkelig let og skarpt, må jeg sige, og vi har ikke oplevet nogen form for svigt eller udfald”, fortæller han og tilføjer:

”Når vi skal lufte ud i soveværelset, slukker vi blot for varmen i rummet med vores smartphone. Vi kan indstille radiatoren til at tænde igen efter 30 minutter, 1 time, 2 timer eller hvad vi ønsker”.

Termostaterne på de 14 radiatorer i Lester Nebelungs hus kommunikerer med gasfyret via en router, der er installeret ved fyret. Han anbefaler at sørge for god wifi-dækning i huset og fortæller, at han selv for en sikkerheds skyld har installeret en såkaldt ’extender’ i kælderen, der forstærker signalet.

Tilbagebetalingstid på 3,5 år

Han oplyser, at han forventer, at investeringen har betalt sig hjem via lavere varmeudgifter efter cirka 3,5 år; og at han på toppen af det har opnået et bedre indeklima og en grønnere profil.

”Jeg mener, at systemet er skræddersyet til de mange huse, der har behov for et bedre indeklima. Vi har tilkøbt klimasensorer, der oplyser om luftfugtighed i rummet. Det er en let måde at finde ud af, at hov nu er det vist tid til at lufte ud, så luftfugtigheden kan komme lidt ned”, fortæller han.

vicare-heizkoerperthermostat.jpg

ViCare Smart Climate

ViCare Smart Climate komponenterne fra Viessmann er den nyeste generation af enheder til praktisk individuel rumstyring via radiator eller gulvvarme. Styr temperaturen direkte fra din smartphone - så er du altid i kontrol.

Termostaterne kan bruges til alletyper varmeanlæg, uanset fabrikat, og er kompatible med naturgas, fjernvarmeog varmepumpe.

fachberatung.jpg

Vælg den rette varmeløsning

I tvivl om hvilken varmeløsning, der passer til dit hjem? Vi hjælper dig med rådgivning, og formidler kontakten til en installatør i dit nærområde.