Hjælp til køb af din nye opvarmningsform: Det nye europæiske energisparemærke kommer også til varmeprodukter

Køleskabe, TV og vaske maskiner har længe været forsynet med et energisparemærke. Fra den 26 September 2015 er dette også påbudt for varmeteknik. Såvel de enkelte komponenter - Varmeprodukter samt varmtvandsbeholder - som komplette varmeanlæg bliver i fremtiden mærket med energisparemærker.

 

 

For at afspille videoen, tryk på play. Bemærk, at data overføres til YouTube ved at åbne videoen. For yderligere oplysninger henviser vi til vores privatlivspolitik.

ErP-Label.gif
Video "ErP-Label"

 

Større gennemsigtighed ved energiforbrug: Energisparemærkning til varmesystemer

 

Den nye mærkning af energiteknik ved hjælp af energisparemærke er baseret på retningslinjer og forordninger fra EU. Det vil sige, at mærkningen er reguleret ens i Europa, og at beregningen sker på basis af procedurer, som er defineret af EU-kommissionen. Dette giver dig et sammenligningsgrundlag og er således en hjælp ved køb eller modernisering af et varmeanlæg.

 

 

Alt på et sted: Afstemte varmesystemer til bedre effektivitet

 

Energimærker er en god hjælp til at orientere sig. Du skal dog aldrig udelukkende tage beslutning om køb af nyt varmeprodukt på basis af energimærket. Varmeanlæg er komplekse systemer, hvis effektivitet ikke kun påvirkes af det enkelte produkt men også af den perfekte afstemning af alle komponenter.


 


XL 882-496.jpg

Energimærke til varmesystemer

På energimærket, her f.eks på en kondenserende kedel, er der forskellige angivelser. Anerkendt er energiklassen, kendetegnet med en sort pil, men også på produktets ydelse eller støjniveau


Produktlabels og deres energiklasser

Varmesystemets enkelte komponenter får produktlabel. For varmeprodukter er den bedste energiklasse A++, den dårligste G. På varmtvandsbeholdere går skalaen fra A til G. Kombiprodukter, som sættes i både til rumopvarmning og opvarmning af brugsvand, viser separat klassifisering for begge andvendelsesmugligheder

Mere oplysende end produktlablen: Kombilabel

Varmesystemer består af flere  komponenter, og alle har indflydelse på hele anlæggets effektivitet. Derfor bliver produktlabels suppleret med med kombilabels. Den kendetegner hele anlæggets energieffektivitet. Således kan f.eks et smart homesystem forbedre et anlægs effektivitet.

 

Er alle komponenter afstemt perfekt efter hinanden, udviser kombilabelen hyppigt en bedre energieffektivitet end de enkelte produktlabels. Det er først kombilabelen, der giver oplysning om, hvor effektivt et varmeanlæg virkelig er.

 

Heizungsanlage.jpg

Mere effektivitet i systemet: Afstemt varmeteknik fra Viessmann

Viessmanns komplette sortiment har alle varmekomponenter under et. Alle dele er så perfekt afstemt med hinanden, at varmesystemet i praksis opnår højeste effektivitet.