Anmod om rådgivning nu
Private Viessmann-Partnere

Solcellemoduler - generer din egen solenergi

Anmod om rådgivning nu

Kernen i et solcelleanlæg er solcellemodulerne. De består af et stort antal solceller. Den såkaldte fotoelektriske effekt finder sted i hver eneste celle og omdanner sollys til elektrisk energi. Der kan skelnes mellem forskellige typer moduler: de såkaldte monokrystallinske og polykrystallinske modeller. Men hvordan adskiller de sig, og hvem passer hvilke moduler til?

 

Solcellemodulernes typer, struktur og funktion

Silicium-solcelle med dens enkelte komponenter.

I princippet fungerer elproduktionen i et solcellemodul via de forskellige dotede niveauer i solcellen. Det betyder, uanset om det er monokrystallinsk eller polykrystallinsk, siliciumatomer er det i en stabil krystalstruktur. Udenlandske atomer blandes ind under fremstillingen af ​​solcellerne. Dette betyder, at der er frie elektroner i det øverste lag. Eksperter taler om det n-dopede lag her. Derimod er der for få elektroner i det nederste lag af cellen (p-doteret lag). Her kan man også tale om positivt ladede huller.

Imellem ligger grænselaget. Elektronerne vandrer fra top til bund til de frie steder - p-n-krydset. Hvis solens stråler rammer det fotovoltaiske modul, bevæger elektronerne sig tilbage til de nu umættede atomer i det øverste n-lag. Der er metalkontakter på overfladen og på bagsiden af ​​modulerne. Disse elektroner omdirigeres derefter og føres ind i det elektriske kredsløb.

Mono- og polykrystallinske moduler

Fremstillingen af ​​solcellemodulerne er ens. Så oprindelsen af ​​begge ligger i siliciumsmeltningen. I tilfælde af at den monokrystallinske variant trækkes monokrystallinske stænger imidlertid fra det flydende silicium. Dette fører til en særlig glat overflade. For polykrystallinske moduler er der dog støbt blokke. Når det hærder, har krystallerne tendens til at være inkonsekvente. De saves derefter i skiver.

Men det er ikke kun i, hvordan de er lavet, at de adskiller sig. De monokrystallinske moduler fra Vitovolt er alle sorte og har et output på op til 325 Wp. De polykrystallinske modeller er mørkeblå og opnår output på op til 285 Wp. Wp står også for watt peak og beskriver det maksimale output under testforhold.

Særlige egenskaber ved Viessmann Vitovolt solcellemoduler

Hvis du vælger Viessmann Vitovolt 300-modellerne, får du følgende fordele:  høje ydelsesværdier

  • Kompromisløs kvalitet
  • Omfattende produkt- og ydelsesgarantier
  • Positiv effekttolerance i leveringstilstand på op til 5 Wp
  • Til enkelt- og flerfamiliehuse samt til handel og industri
  • Optimal beskyttelse af hotspot
  • Stærk svag lys opførsel
  • Film med fremragende varme- og aldringsmodstand
  • Fuld aluminiumsramme
  • Højkvalitets tætningsmidler med langvarig limning

Vitovolt-pakker: højtydende solcellemoduler som en del af et solcelleanlæg

Et nærbillede af et solcelleanlæg med monokrystallinske solceller.

Viessmann solcelleteknologi tilbyder dig perfekt tilpassede komponenter bestående af solcellemoduler, invertere og installationssystemer samt strømlagringsenheder og varmepumper til at øge selvforbruget. Vores solcellemoduler af høj kvalitet sikrer økonomisk effektivitet og en lang levetid. Omfattende serviceydelser - fra projektering og dimensionering af solcelleanlægget til levering og service - fuldender solcelleprogrammet hos Viessmanns professionelle partnere. Installation af et solcelleanlæg er ikke noget særligt kompliceret arbejde. Med færdigmonterede solcellemoduler kan du også snart få strøm direkte fra dit tag.

Anvendelse af solcellemoduler til kommercielle og kommunale bygninger

Vitovolt 300-produktserien består af monokrystallinske moduler i sort design med en ydelse på op til 285 Wp og polykrystallinske moduler med 60 celler med en ydelse på op til 270 Wp. Disse moduler er særligt velegnede til kommerciel og kommunal brug. Vitovolt 300 solcellemoduler er lige så imponerende som solcellemoduler til enfamiliehuse eller lejlighedsbyggerier takket være deres høje ydelsesværdier, høje kvalitet og omfattende produkt- og ydelsesgarantier.

Produktsortiment: solcellemoduler

Viessmann solcellemoduler består af enten monokrystallinske eller polykrystallinske siliciumceller og opnår en modulvirkningsgrad på op til 17,5 procent. De er desuden kendetegnet ved deres høje mekaniske bæreevne ved sne- og vindbelastning. De er konstrueret til at holde i årtier, hvilket understøttes af en ydelsesgaranti på op til 25 år. Takket være deres enkle funktionsprincip er Viessmann solcelleanlæg fuldstændig pålidelige. Uanset situationen tilbyder de den ideelle løsning til selvforbrug og eksport til nettet.