Brug solenergi med et solvarmeanlæg

Med et termisk solanlæg kan du bruge den gratis solenergi og dermed reducere dine månedlige energiomkostninger. Ved at installere et solvarmeanlæg skåner du miljøet ved at reducere CO₂-emissioner og bruger bæredygtig energi til opvarmning. Ved at investere i et solvarmeanlæg øger du også værdien af ​​din ejendom. Viessmann har mere end 40 års erfaring i udvikling og fremstilling af termiske solsystemer. Du kan derfor stole på vores tekniske ekspertise og den højeste kvalitet. Solenergi er en fremragende tilføjelse til et varmesystem.

Uanset om du vælger et nyt kondenserende varmesystem med olie eller gas, eller en varmepumpe - alle systemer fra Viessmann er designet til at blive kombineret med et solsystem.


Hvad er et solvarmeanlæg?

Et solvarmeanlæg er et system, der kan bruges til vandopvarmning og varmestøtte. På grund af den tilgængelige gratis solenergi sparer du ikke kun fossil energi. Investeringen i et termisk solsystem tjener sig inden for få år. Og så er det en gratis energikilde. 

For at være i stand til at bruge solenergi kræves det, at solcellerne fanges solens stråler. Viessmann Vitosol har udviklet rør- og fladpladesamlere til dette. De absorberer solens stråler og omdanner dem til brugbar varme.

Foruden opsamlerne består et solvarmeanlæg af en absorber, et solcelle kredsløb og en solvæske eller et solmedium. Hvis strålene rammer samlerne, omdannes denne energi til varme i absorberen. Det pumpes først ind i buffertanken eller drikkevandsbeholderen og derfra distribueres via husholdningskredsløbet - enten som støtte til varmekredsen eller til opvarmning af husholdningsvandet. Varmen transporteres først til det tilsvarende opbevaringsmedium ved hjælp af et medium - solfluid. Fra drikkevandsopbevaringstanken når varmen derefter tappepunkterne, såsom en vandhaner eller brusebad efter behov.


Besparelser

Grundlæggende har du muligheden for at bruge solenergi til opvarmning af drikkevand og støtte opvarmning. Besparelserne i olie eller gas er under alle omstændigheder betydelige: med et solsystem bruger du 60 procent mindre energi om året, som ellers ville være nødvendigt til vandopvarmning til daglige behov. Hvis du kombinerer opvarmning af drikkevand og opvarmningsvand, er den årlige besparelse ca. 35 procent af den samlede energi.

Solvarme til varmt vand

Som varmtvandsbeholder tilknyttet et solvarmeanlæg kan eksempelvis Vitocell 300-B anbefales. Når der er tilstrækkelig solstråling, varmer solmediet i solvarmeanlægget vandet i varmtvandsbeholderen via den nedre varmeveksler.

Hvis temperaturen falder på grund af vandoptagelse, for eksempel ved badning eller brusebad, tændes kedlen om nødvendigt til yderligere opvarmning via det andet kredsløb.

Med Vitocell-produktsortimentet kan solvarme være et godt supplement til din opvarmning, og det varme vand kan opvarmes med solenergi. Dette sikrer en høj grad af komfort. Vitocell 100-U/W eller Vitocell 360-M kan let forbindes til solvarmeanlægget.

Solvarmesystem med bivalent varmtvandstank

Solvarme til varmtvandsopvarmning og varmestøtte

Det solmedium, der opvarmes i solfangerne, kan bruges ikke kun til at opvarme drikkevandet, men også til at opvarme opvarmningsvandet. Til dette formål bruger varmekredsen vandet i solopbevaringstanken, der kontinuerligt opvarmes af solfangerne via en varmeveksler. Det kontrolleres, om den ønskede rumtemperatur kan nås. Hvis temperaturen er under sætpunktet, tændes kedlen også.

Solceller til varmtvandsopvarmning og varmestøtte

Kan du også kombinere solvarme med konventionelle radiatorer?

En udbredt misforståelse er antagelsen om, at solvarme til understøttelse af opvarmning kun er mulig ved gulvvarme. De klassiske radiatorer kan også bruges. De årlige gennemsnitlige udbytter er kun marginalt lavere og bestemmes primært af de noget højere returtemperaturer fra radiatorerne.Solvarmesystemer Varme fra solenergi

Viessmanns solfangere opfylder ethvert krav til effektiv og omkostningsbesparende varmestøtte og varmtvandsforberedelse. Med en bred vifte af flad- og vakuumrørsamlere leverer Viessmann fleksible og individuelle løsninger til ethvert varmesystem.