Anmod om rådgivning nu
Private Viessmann-Partnere

Fladekollektorer til solvarme

Anmod om rådgivning nu

Kollektorer er de mest synlige komponenter i solvarmeanlæg. Ud over rørkollektorer tilbyder Viessmann også flade solfangere til boliger, erhvervsejendomme og kommunale bygninger. De to kollektorvarianter ligner hinanden, idet de udnytter gratis og næsten universelt tilgængelig solenergi til opvarmning og varmt brugsvand.

Fladekollektorer sparer i årsgennemsnit op til 60 procent af energien, der er behov for til brugsvandsopvarmning. Og takket være solenergien kan der i kombination med en kondenserende kedel spares mere end en tredjedel af den samlede årsenergi.

Desuden fladekollektorer er fremstillet af korrosions- og UV-bestandige materialer. Solfangerne er dog forskellige i deres udformning og funktionsprincip. Læs videre for at finde ud af, hvad der adskiller Vitosol-fladekollektorer fra Viessmann.

Viessmann fladekollektorer

Design og funktion af Viessmann fladekollektorer

De kraftfulde fladekollektorer er en ideel tilføjelse til ethvert varmesystem. Dybest set består de af en absorber og huset med den tilsvarende dækplade. Det specielle her er i detaljerne. Opsamlerhuset til en Viessmann fladekollektorer består af en alsidig buet aluminiumsramme, hvis farve kan tilpasses individuelt i Vitosol 200-FM-modellen - i en RAL-farve. Den er malet mørkeblå som standard. Derudover har rammen en sømløs rammekant. Dette sikrer permanent tæthed og den høje stabilitet af kollektoren.

Dækslet lavet af specielt glas er gennemsigtigt og tillader en masse solenergi at passere igennem. Derudover skiller Vitosol fladekollektorer sig ud, takket være deres punkteringssikre og korrosionsbestandige bagvæg og yderst effektive varmeisolering. Men kernen i samlerne er absorberen - et slingrende rør, gennem hvilket en solvæske (solmedium) strømmer.

Hvordan bliver sollys til varme?

Funktionen af de fladekollektorer er baseret på et kredsløb. Når sollyset rammer overfladen af de fladekollektorer, opvarmer det solmediet, der cirkulerer i rørene. Solmediet overfører derefter varmen til en varmtvandsbeholder eller en varmepudebeholder. Derefter kan kredsløbet starte igen.

På dage med rigeligt solskin kan flade solfangere optage rigeligt med energi og lagre den midlertidigt i en lagerenhed. Hvis der ikke fjernes energi i et stykke tid, risikerer solfangerne at blive overophedet. Det skyldes, at lagerenheden ikke længere kan optage energi. Et intelligent absorberende lag beskytter Viessmann-flaskekollektorer mod denne risiko.

Forskellen mellem standardabsorbenter og koblingsabsorbenter

ThermProtect-teknologien, der er patenteret af Viessmann, slukker for yderligere energiforbrug, når en bestemt temperatur nås, dvs. når soltanken er opvarmet fuldt ud. Over skiftetemperaturen ændres absorberlagets krystalstruktur, øger varmestrålingen mange gange og reducerer solfangeren. Dette betyder, at stagnationstemperaturen er betydeligt lavere, og at dampdannelsen forhindres. Hvis solfangertemperaturen falder igen, vender krystalstrukturen tilbage til sin oprindelige tilstand. Solenergien kan absorberes som før. Ændringen i strukturen af ​​den krystallinske overflade kan gendannes på ubestemt tid, dvs. reversibel. ThermProtect gør det også muligt at dimensionere hele området mere generøst end konventionelle fladekollektorer.

Fordele

Sammenfattende kan man sige, at de højtydende Viessmann Vitosol fladekollektorer er kendetegnet ved følgende:

ThermProtect beskytter mod overophedning ved høje udetemperaturer og med lav varmeforbrug
Høj solafdækning
Velegnet til backup af varme og varmt brugsvand
Høj tæthed på grund af den omløbende buede ramme med glasholderliste
Hurtig og nem samling, muliggjort af rustfrit stål korrugerede rørforbindelser
Er velegnet til forskellige installationsvarianter: tag, fladt tag, tag og facade
Velegnet til vandret og lodret installation
Tiltalende design med mulighed for at tilpasse Vitosol 200-FM med RAL-lak
UV-resistente og korrosionsbestandige materialer til alle komponenter

Produktsortiment af flade solfangere

Flade solfangere fra Viessmann giver mulighed for forskellige installationsmuligheder. De kan installeres både horisontalt og vertikalt. Installation på skråtage er også mulig. Ved udskiftning af en kedel i et beboelseshus er en kombinationspakke bestående af to flade solfangere og en solcellecylinder ofte den ideelle løsning.