Fladekollektorer til boliger

Kollektorer er de mest synlige komponenter i solvarme. Ud over vakuumrørsamlere tilbyder Viessmann fladekollektorer. Grundlæggende har begge det til fælles, at de bruger den gratis og næsten overalt tilgængelige solenergi, til at understøtte opvarmningen eller til at forberede det varme drikkevand. De er lavet af korrosion og UV-resistente materialer. Solfangere adskiller sig i struktur og funktionelle princip.


Solvarme med fladekollektorer

Vitosol-fladekollektorer: struktur og funktion

De kraftfulde fladekollektorer er en ideel tilføjelse til ethvert varmesystem. Dybest set består de af en absorber og huset med den tilsvarende dækplade. Det specielle her er i detaljerne. Opsamlerhuset til en Viessmann fladekollektorer består af en alsidig buet aluminiumsramme, hvis farve kan tilpasses individuelt i Vitosol 200-FM-modellen - i en RAL-farve. Den er malet mørkeblå som standard. Derudover har rammen en sømløs rammekant. Dette sikrer permanent tæthed og den høje stabilitet af kollektoren.

Dækslet lavet af specielt glas er gennemsigtigt og tillader en masse solenergi at passere igennem. Derudover skiller Vitosol fladekollektorer sig ud, takket være deres punkteringssikre og korrosionsbestandige bagvæg og yderst effektive varmeisolering. Men kernen i samlerne er absorberen - et slingrende rør, gennem hvilket en solvæske (solmedium) strømmer. Over dette er absorberpladen med ThermProtect-belægningen.


Fladekollektorernes funktion - Hvordan genereres varme fra sollys?

Når sollys rammer overfladen på fladekollektorerne, opvarmes det solmediet, der cirkulerer i rørene. Dette overfører den opnåede varme til en varmtvandsopbevaringstank eller en  varmebuffer. Cyklussen kan starte forfra inden i samleren.

ThermProtect forhindrer overophedning af Viessmann fladekollektorer

ThermProtect forhindrer overophedning af Viessmann fladekollektorer

På meget solrige dage kan pladesamlere absorbere meget energi og gemme den midlertidigt i en lagertank. Hvis denne energi ikke forbruges i et stykke tid, f.eks. i ferietiden, kan kollektorerne overophedes, hvis lagertanken ikke længere kan absorbere energi. Et intelligent absorberende lag beskytter kollektorerne præcist mod dette.

ThermProtect-teknologien, der er patenteret af Viessmann, slukker for yderligere energiforbrug, når en bestemt temperatur nås, dvs. når soltanken er opvarmet fuldt ud. Over skiftetemperaturen ændres absorberlagets krystalstruktur, øger varmestrålingen mange gange og reducerer solfangeren. Dette betyder, at stagnationstemperaturen er betydeligt lavere, og at dampdannelsen forhindres. Hvis solfangertemperaturen falder igen, vender krystalstrukturen tilbage til sin oprindelige tilstand. Solenergien kan absorberes som før. Ændringen i strukturen af ​​den krystallinske overflade kan gendannes på ubestemt tid, dvs. reversibel. ThermProtect gør det også muligt at dimensionere hele området mere generøst end konventionelle fladekollektorer.

Fordele ved Vitosol fladekollektorer

Viessmann-fladekollektorer, Vitosol 200-FM og Vitosol 100-FM, er karakteriseret ved følgende punkter:

● ThermProtect beskytter mod overophedning ved høje udetemperaturer og lavt varmeforbrug
● høj solafdækning
● velegnet til backup af varme og varmt brugsvand
● høj tæthed gennem en rund buet ramme med glasperler
● hurtig og nem samling, muliggjort af rustfrit stål korrugerede rørforbindelser
● er velegnet til forskellige installationsvarianter: tag, fladt tag, tag og facade
● velegnet til vandret og lodret installation
● Tiltalende design med mulighed for at tilpasse Vitosol 200-FM med RAL-lak
● UV-resistente og korrosionsbestandige materialer til alle komponenter

Solar-1-2.jpg

Solvarme til brugsvandsopvarmning og opvarmningssupplement

Med installationen af solfangere sender man et signal om ansvarsbevidst handlen for miljøet, da man dermed reducerer CO2-emissioner på en bæredygtig måde. Med Viessmanns teknik satser man dermed på fremtidssikkerheden og det optimale samspil af alle anlæggets komponenter.