5 tips til hvordan du forebygger skimmel

Skimmel. Det er en af ​​de ting, husejere frygter. Det er Ikke kun grimt at se på, men kan også være skadeligt for dit helbred, hvis der ikke gøres noget ved det. Skimmel i hjemmet kan påvirke dit helbred og producere allergener og irritationer. Heldigvis er forebyggelse af skimmelsvamp ikke nogen form for mørk magi. Teknikken til at undgå skimmelsvamp i hjemmet er: fugtregulering.

 

Hvordan udvikles skimmelsvamp?

Skimmelsvamp opstår altid pga. fugt i bygningen. Fugtighed, sved og damp fra badeværelset eller køkkenet øger fugtigheden. Det tager kun 24-48 timer for skimmelsporer at udvikle sig, så hvis fugtigheden stiger over 60-65%, kan du muligvis begynde at se tegnene inden for 24 timer. Skimmelsvamp kan vokse hvor som helst: på tøj, tæpper eller på dine vægge; for at forhindre skimmel skal luftfugtigheden holdes under dette niveau.

Kondensering

En stor kilde til skimmelsvamp er kondens. Om vinteren kan du se kondens på kolde områder i rummet, for eksempel på vinduerne eller i hjørnerne.

Om sommeren er det omvendt, hvis det er varmere udenfor end inde i hjemmet, begynder du også at se tegn på kondens. Der er en simpel skimmel forebyggende løsning; For at undgå skimmelsvamp skal alle rum opvarmes tilstrækkeligt.

Strukturelle mangler, der forårsager skimmel

Nogle gange er strukturelle mangler i bygningskonstruktionen af dit hjem årsagen til skimmelvækst. Desværre bliver problemerne kun mærkbare, når skimlen allerede har sat sig.

Regelmæssig inspektion af dit hjem for vedligeholdelse problemer, såsom løse tagsten eller ødelagte tagrender, kan hjælpe dig med at undgå skimmel i dit hjem. Ved sådanne inspektioner kan du også blive gjort opmærksom på andre problemer, der let kan løses, såsom fugtopsamling på rør i badeværelser.

 

Forebyggelse af skimmel

Hold din bolig korrekt ventileret

Udluftning er en glimrende måde til at forebygge tegn på skimmelsvamp i dit hjem. Det er ikke altid praktisk at holde dit hjem ordentligt ventileret, derfor foreslår eksperter at bruge en affugter. En med en automatisk sensor er endnu bedre, hvilket betyder, at så snart dit hjem når over 60% fugtighed, tænder det.

Andre muligheder kan være installation af udluftning i dine vinduer, selvom det ikke er den mest effektive måde at undgå skimmelsvamp på. Det er upraktisk at holde dine vinduer åbne i vintermånederne, men hvis du kan, skal du prøve at åbne dem flere gange om dagen i et par minutter.

Tips til udluftning af dit hjem

Udluftning af dit hjem kræver styring af cirkulationen, så det er bedst at åbne alle vinduer og døre på samme tid, når det er køligt udenfor, fx. morgen og aften. Eksperter foreslår også at lade dine vinduer være åbne, når det er varmere inde end udenfor, men ikke at gøre dette, når opvarmningen er tændt.

Forebyggelse af skimmelsvamp med opvarmning

Folk vil ofte gerne spare på opvarmningsomkostningerne, men en af ​​de bedste teknikker til forebyggelse af skimmelsvamp er at holde din varme tændt.

Hvis du seriøst vil undgå skimmelsvamp i dit hjem, skal du undgå, at værelser køles helt ned. Eksperter anbefaler, at den ideelle temperatur i stuer er 20 ° C, 23 ° C til badeværelset og børneværelserne, og 16 ° C til soveværelset og køkkenet. Det anbefales, at du aldrig lader temperaturen i dit hjem falde til under 14 ° C.

Tørring af våde områder

Skimmelsvamp kan ikke vokse uden fugt, derfor skal du sørge for, at vand, der er kommet fra f.eks. lækager, kraftig regn eller spild, håndteres hurtigt. Selv tørring af vægge og fliser efter et bad kan hjælpe dig med at undgå skimmelvækst.

Undgå at tørre tøj på radiatorer

Det er ikke altid nemt for folk, der bor i lejligheder eller i de våde vintermåneder at få tørret tøj. Men tørring af tøj på en radiator kan give problemer. Den hurtige øgning af ​​fugt i luften vil meget sandsynligt skabe fugtige områder i dit hjem.

Det er bedst at tørre dit tøj lige efter vask ved at hænge det til tørre på fx. et tørrestativ eller en tørresnor. Et alternativ kan være at bruge en tørretumbler, men de kan ofte producere kondens og øge fugtigheden.

Overvej at bruge skimmelbestandige produkter

En af de bedste måder at forhindre skimmel på er at bruge skimmelbestandige produkter ved renovering af hjemmet. Du kan for eksempel købe skimmelbestandig gipsplader og isolering, ligesom du kan købe skimmelhæmmende maling.

 

Opsummering af forebyggelse af skimmel

  • Skimmelsvamp foretrækker høj luftfugtighed - hold derfor din bolig under 60-65% luftfugtighed.
  • Hold øje med vandlækager i din ejendom og rengør dem straks.
  • Vær opmærksom på, at åbning af vinduer ikke altid er løsningen til udluftning af dit hjem.
  • At holde dit hjem på en stabil temperatur er afgørende for at forhindre skimmel i at vokse.
  • Hvis du ser våde områder, skal du straks tørre dem op. Sporer kan udvikle sig inden for 24 timer.
  • Undgå at tørre tøj indendørs, hvis du kan.