Anmod om rådgivning nu
Private Viessmann-Partnere

Viessmann donerer 105.000 DKK til Børns Vilkår

Viessmann støtter op om Børns Vilkår og deres vigtige kamp for at sikre børn og unges trivsel i Danmark, derfor var der heller ikke nogen tvivl om at den danske donation skulle gå til dem.

På billedet ses Viessmanns adm. direktør, Carsten Sandby Knudsen, der overrækker checken på 105.000 DKK til direktøren for Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

Verden er et uforudsigeligt sted, og der kan opstå hændelser og situationer, som på et splitsekund venderet liv, samfund eller land på hovedet.

Det skete med krigens udbrud i Ukraine i februar 2022. Her mistede mange ukrainske mænd, kvinder og børn al den stabilitet og tryghed, som de havde. Deres hjem blev destrueret, de mistede familiemedlemmer og venner, og familier blev splittet op som følge af bl.a. flugt fra krigszonerne.

Vores egen Viessmann-familie er også blevet berørt med sprængningen af det gamle hovedkontor i Kyiv,  hvor ukrainske ansatte og deres familier måtte flygte fra deres hjemland mod mere sikre omgivelser.

Viessmann-koncernen har i kølvandet på krigen valgt at donere 5 millioner EUR, hvoraf de første 2 millioner er blevet doneret til 3 organisationer med fokus på at hjælpe familier i nød i Ukraine.

De næste 2 millioner EUR er blevet fordelt på alle øvrige Viessmann-afdelinger, hvoraf vi i Danmark har fået muligheden for at donere hele 105.000 kr. til en organisation efter eget valg.

Viessmann kæmper for at skabe leverum for fremtidige generationer, og har i forvejen et stort fokus på, at vi skal give vores yngste generationer de bedst tænkelige rammer for en tryg og sikker fremtid. Af den grund faldt det os meget naturligt at rette fokus på børn og unge bosat i Danmark. Vi har derfor valgt at donere pengene til Børns Vilkår, en organisation der “kæmper for, at intet barn i Danmark svigtes – hverken af barnets nærmeste voksne eller samfundet.”

Børn og unge skal mødes på deres egen banehalvdel

Med BørneTelefonen og dennes mange fagligt dygtige frivillige rådgivere, får børn og unge, uanset udfordringer, mulighed for at dele ud af det der sker i deres liv - og det kan ske i form af enten opkald, på chat eller SMS’er. Det er på børn og unges præmisser, og kontaktformen kan altid skifte, så de bliver mødt dér, hvor de har det bedst.

Børns Vilkår råder over mange engagerede medarbejdere og frivillige, der alle har en baggrund i arbejdet med børn og unge. De har viet deres professionelle virke til at kunne hjælpe børn og unge med udfordringer lige fra psykiske lidelser, mistrivsel i skolen til vold og misbrug i hjemmet.

Ukrainske børn og unge har også fået en livline

I april 2022 åbnede Børns Vilkår op for at ukrainske børn også kan kontakte BørneTelefonen og dele deres tanker. Her mødes de af rådgivere, som taler ukrainsk, så de ikke behøver bekymre sig om sprogbarrierer, der potentielt kan sætte en stopper for, at de får den nødvendige hjælp.

Ligesom med de danske børn er emnerne, som de henvender sig om, varierende, men mange søger hjælp til at bearbejde nogle af de traumer, som krigen i deres hjemland kan have medført. Derudover kan der også være behov for at tale om hele den omvæltning, som en flytning til et fremmed land, med et ukendt sprog og en fremmed kultur, kan være, og hvordan de kan prøve at navigere i de nye omgivelser og det nye liv.

Børns Vilkår sætter et nødvendigt fokus på børn og unges trivsel i Danmark, som vi i Viessmann mener er vigtigt at støtte op om, så vi sammen kan skabe en bedre og lysere fremtid for nuværende og kommende generationer.