Anmod om rådgivning nu
Private Viessmann-Partnere

Udskiftning af varmesystemer i gamle bygninger med varmepumper

Luft/vand varmepumperne Vitocal 250-A og Vitocal 252-A er specielt designet til moderniseringsarbejde | Gulvvarme er ikke et obligatorisk krav.

Pressemeddelelse

Den 11. marts 2022, Hedehusene, Danmark

Klimaændringer er ingen uundgåelig skæbne

Alle kan bidrage til at beskytte miljøet for vores børns og børnebørns skyld, for eksempel med en af ​​de nye luft/vand varmepumper Vitocal 250-A eller Vitocal 252-A fra Viessmann.

En god start med en umiddelbar påvirkning er at udskifte forældede olie- og gasvarmeanlæg med mere energieffektive varmesystemer som varmepumper. I og med de er drevet af strøm, så producerer de CO2-fri varme til opvarmning og brugsvandsproduktion. Med de nye luft/vand varmepumper Vitocal 250-A og Vitocal 252-A er det nu nemt at modernisere varmeanlæg i gamle bygninger. Det er takket være innovationer som det særligt naturlige kølemiddel, den patenterede hydraulik og den nye elektronikplatform med Viessmann Energy Management.

Eksisterende radiatorer kan fortsat anvendes

Vitocal 250-A er designet som en særlig pladsbesparende vægmonteret kedel, mens Vitocal 252-A er den gulvstående kompakte enhed med integreret 190-liters varmtvandsbeholder. Apparaterne, der er specielt udviklet til modernisering af varmeanlæg i en- og tofamiliehuse, anvender kølemidlet R290 (Propan), som er særligt klimavenligt sammenlignet med de kølemidler, der bruges i konventionelle varmepumper.

Ved at bruge dette kølemiddel opnår de nye varmepumper høje fremløbstemperaturer på op til 70°C – også selvom temperaturen udenfor er minus 15°C. Det betyder, at tidligere eksisterende radiatorer oftest fortsat kan bruges. Installation af gulvvarme er ikke et krav, hvilket holder omkostningerne ved moderniseringen nede.  

Billig installation gennem innovativ hydraulik

Udskiftning af et varmesystem med én af ​​de nye varmepumper sparer også penge takket være et patenteret Hydro AutoControl hydrauliksystem. Det kan justeres, så det passer til næsten alle eksisterende varmesystemer i moderniseringsprocessen og reducerer installationstiden betydeligt sammenlignet med konventionelle varmepumper. Desuden reducerer hydraulikken pladsbehovet til systemet med næsten op til to tredjedele.  

Bevarelse af ressourcer med Viessmann Energy Management

Den elektroniske platform til de nye varmepumper kommer med integreret WLAN. På denne måde kan opvarmningstider og temperaturer nemt indstilles fra din smartphone ved hjælp af den gratis  ViCare App. Brugere kan også hyre et specialistfirma til at overvåge deres opvarmning online. Det giver maksimal sikkerhed, fordi servicepersonalet kan holde øje med opvarmningen og lynhurtigt kan opdage og rette op på uregelmæssigheder – ofte længe før, brugerne af varmesystemet overhovedet bemærker noget.

Det innovative Viessmann Energy Management kan også integreres i den elektroniske platform efter anmodning. Den inkorporerer enheder som Vitocal-varmepumperne og, hvis det er relevant, eksisterende ellagersystemer/batterier, varmtvandsbeholdere og elforbrugere i ét samlet system og gør energistrømmene synlige. Men frem for alt muliggør det den særligt energieffektive, ressourcebesparende og omkostningsreducerende drift af systemet.  

Fordele for brugerne

 • Fremtidssikrer din bolig med moderne, opdaterede produkter der nedsætter dit eget CO2-aftryk
 • Særligt lydsvag - blandt de mest lydsvage på markedet
 • Pladsbesparende med op til 60% sammenlignet med lignende modeller
 • Kan styres med én app, hvori du kan betjene dine produkter og holde øje med dit varmeforbrug ét sted
 • Altid forbundet til installatøren med Service Link. På den måde sikrer du dig en hurtigere reaktionstid ifm. service og vedligehold
 •   (fra A++ til A+++) det naturlige kølemiddel R290 (Propan)
 • Design i topklasse med International IF Gold Award 2021

Tekniske specifikationer

 • Ydelse: 10 og 13,0 kW (til A7/W35)
 • COP-værdi (ydelseskoefficient): > 5,4 (for A7/W35)
 • Maksimal fremløbstemperatur: 70°C (ned til -15°C)
 • Støjemission: 34 dB(A) (lydtrykniveau for den eksterne enhed i en afstand på 4 m i fritstående installation i støjreduceret tilstand)