Solvarme i det kommunale område

De forskellige varmebehov i det kommunale område giver gode muligheder for brug af solvarmeanlæg. For eksempel kan de bruges til opvarmning af vand og understøttelse af opvarmning i fleretages lejlighedsbygninger.

Solenergi i flere etagers lejlighedsbygninger

Brug af flad- eller rørsamlere i det kommunale område

Solvarme omdanner sollys til varme, der kan bruges til at understøtte varmesystemet og til at opvarme vand. På denne måde kan kommunerne producere varme til eget brug og blive mindre afhængige af energileverandører og stigende energiomkostninger.

Kernen i systemet er modulerne eller samlerne. De fås både som flade- og rørsamlere.

Det flade solvarmeanlæg i kommunalet brug

Vitosol 100-FM og Vitosol 200-FM er velegnet til kommunal brug. De fås til tagmontering, tagintegration og forhøjet montering. På denne måde kan de tilpasses fleksibelt og optimalt til ethvert behov. Alle Viessmann-modeller er udstyret med et intelligent absorberlag. Det beskytter samlerne mod overophedning. Den patenterede ThermoProtect-teknologi slukker automatisk for energiforbruget, så snart den maksimale temperatur på 145 ° C er nået. De flade samlere fra Viessmann er kraftfulde og kan installeres hurtigt og sikkert takket være de fleksible rørstik i rustfrit stål.

Rørsamlere til brug i kommuner

Foruden de flad solpaneler tilbyder Viessmann også såkaldte vakuumrørsamlere, som takket være deres meget coatede absorbere kan optage en masse solenergi og omdanne den til varme. De er kendetegnet ved en høj grad af effektivitet, da vakuumet danner særlig god varmeisolering.

Viessmann tilbyder forskellige modeller af solvarmeanlæg til den kommunale sektor - Vitosol 200-FM og Vitosol 300-FM. Der er automatisk temperaturstop ved hjælp af ThermProtect-teknologien.