Split luft-/vand varmepumper fra Viessmann

Støj og plads spiller en afgørende rolle for luft-til-vand varmepumper. En af de mest ideele løsninger for et varmeanlæg med disse krav er en split luft-/vand varmepumpe, da denne løsning ikke kun gennemfører dette i praksis, men også udnytter energien optimalt.  

Opbygning og funktionsbeskrivelse for en split luft-/Vand varmepumpe

En split luft-/vand varmepumpe består af en indedel og en udedel, hvor udedelen indeholder alle de komponenter, der kan forårsage støj. Disse omfatter blæser, fordamper og kompressor.

Indedelen er kompakt og kan nemt monteres i eksempelvis et teknikskab i huset. Indedelen indeholder  kondensator, cirkulationspumpe og kontrol- og sikkerhedsteknologi, samt evt varmtvandsbeholder afhængig af model. Varmepumpen er også ekstremt stille, hvilket ikke kun skyldes opdelingen, men også for de koordinerede komponenter og et sofistikeret, lydoptimeret design.

Kort beskrivelse af processen i en split luft-/vand varmepumpe

Når varmepumpen er i drift trækker ventilatoren, der er installeret i udedelen, aktivt energien ud af luften og videresender den til fordamperen (varmeveksler). I denne cirkulerer et kølemiddel, der opvarmes ved lav temperatur. Når kølemidlet ændrer tilstand, ledes det som varm damp videre til den drevne kompressor. Kompressoren komprimerer dampen og hæver temperaturen til det ønskede niveau.

Herefter ledes den varme damp gennem tynde kølemiddelrør frem til kondensatoren, som er installeret i indedelen. Her overfører den varme damp sin varmeenergi til varmesystemet og afkøles efterhånden. Eftersom kølemidlet stadig er under højt tryk skal det først passere en ekspansionsventil, som genopretter kølemidlets indledende tilstand.

 

Varmepumpe der udnytter luften til opvarmning

Split Luft/Vand-varmepumpe

Varme fra luften

[1] Vitocal Split Luft/Vand-varmepumpe, Indedel
[2] Vitocal Split Luft/Vand-varmepumpe, Udedel
[3] Varmtvandsbeholder

Fordele ved en split luft/-vand varmepumpe

En afgørende fordel ved en Viessmann split luft/-vand varmepumpe er det meget lave støjniveau. Udedelen er designet således, at de lyde der kan opfattes som forstyrrende lav støj, forskydes til en højere frekvens. Derudover har alle Viessmann luft/-vand varmepumper en nattilstand, som yderligere reducerer lydeffekten om natten. Anvendelsen i områder med særligt strenge lovkrav til lydemission kan derfor udføres problemfrit.

Opvarmning og køling muligt.

Ud over det lille pladsbehov og den stille drift, er nogle modeller af splitvarmepumper også forberedt til reversibel drift. Dette giver dem mulighed for at køle værelserne til det ønskede niveau i de varme sommermåneder ved hjælp af konvektorer eller overfladekølesystemer. Derudover er de modulære udvidelige. Anlæggene forbliver derfor meget fleksible og kan kobles op med yderligere varmepumper til øget opvarmning eller kølebehov. Yderligere fordele ved split varmepumper er:

  • Lavere driftsomkostningerne grundet høj effektivitet i alle driftspunkter
  • Nem og intuitiv Vitotronic-regulering med almindelig tekst og grafisk visning
  • Forberedt til tilslutning af et solcelleanlæg
  • Stor driftssikkerhed via fjernbetjening gennem ViCare App og Smartphone / Tablet

Uanset om det er et rent opvarmningssystem eller som et system til opvarmning og afkøling: Split varmepumper fra Viessmann er ideel til nybyggeri og modernisering.