Anmod om rådgivning nu
Private Viessmann-Partnere

Split luft til vand varmepumpe – optimal til nybyggeri og modernisering

Anmod om rådgivning nu
Vitocal 222-A type luft til vand varmepumpe

Støj og plads spiller en afgørende rolle for luft til vand varmepumper. En af de mest ideele løsninger for et varmeanlæg med disse krav er en split luft til vand varmepumpe, da denne løsning ikke kun gennemfører dette i praksis, men også udnytter energien optimalt.    

Luft til vand varmepumpe: Design og funktionsmåde  

En split luft til vand varmepumpe består af en indedel og en udedel, hvor udedelen indeholder alle de komponenter, der kan forårsage støj. Disse omfatter blæser, fordamper og kompressor.

Indedelen er kompakt og kan nemt monteres i eksempelvis et teknikskab i huset. Indedelen indeholder   kondensator, cirkulationspumpe og kontrol- og sikkerhedsteknologi, samt evt varmtvandsbeholder afhængig af model. Varmepumpen er også ekstremt stille, hvilket ikke kun skyldes opdelingen, men også for de koordinerede komponenter og et sofistikeret, lydoptimeret design.

Varmeproduktionsprocessen kan gentages efter behag

Når varmepumpen er i drift trækker ventilatoren, der er installeret i udedelen, aktivt energien ud af luften og videresender den til fordamperen (varmeveksler). I denne cirkulerer et kølemiddel, der opvarmes ved lav temperatur. Når kølemidlet ændrer tilstand, ledes det som varm damp videre til den drevne kompressor. Kompressoren komprimerer dampen og hæver temperaturen til det ønskede niveau.

Herefter ledes den varme damp gennem tynde kølemiddelrør frem til kondensatoren, som er installeret i indedelen. Her overfører den varme damp sin varmeenergi til varmesystemet og afkøles efterhånden. Eftersom kølemidlet stadig er under højt tryk skal det først passere en ekspansionsventil, som genopretter kølemidlets indledende tilstand.

Ordningen for en split-varmepumpe

Split-varmepumper er kendetegnet ved, at de er opdelt i en stille indendørs enhed og en udendørs enhed til luftbehandling.

Varme fra luften

[1] Vitocal Split luft til vand varmepumpe, Indedel
[2] Vitocal Split luft til vand varmepumpe, Udedel
[3] Varmtvandsbeholder

Fordele ved en split  luft til vand varmepumpe

En afgørende fordel ved en Viessmann split  luft til vand varmepumpe er det meget lave støjniveau. Udedelen er designet således, at de lyde der kan opfattes som forstyrrende lav støj, forskydes til en højere frekvens. Derudover har alle Viessmann  luft til vand varmepumpe en nattilstand, som yderligere reducerer lydeffekten om natten. Anvendelsen i områder med særligt strenge lovkrav til lydemission kan derfor udføres problemfrit.

Opvarmning og køling muligt

Ud over det lille pladsbehov og den stille drift, er nogle modeller af splitvarmepumper også forberedt til reversibel drift. Dette giver dem mulighed for at køle værelserne til det ønskede niveau i de varme sommermåneder ved hjælp af konvektorer eller overfladekølesystemer. Derudover er de modulært udvidelige. Anlæggene forbliver derfor meget fleksible og kan kobles op med yderligere varmepumper til øget opvarmning eller kølebehov. Yderligere fordele ved split varmepumper er:

  • Lavere driftsomkostningerne grundet høj effektivitet i alle driftspunkter
  • Nem og intuitiv Vitotronic-regulering med almindelig tekst og grafisk visning
  • Forberedt til tilslutning af et solcelleanlæg
  • Stor driftssikkerhed via fjernbetjening gennem ViCare App og Smartphone / Tablet
  • Uanset om det er et rent opvarmningssystem eller som et system til opvarmning og afkøling: Split varmepumper fra Viessmann er ideel til nybyggeri og modernisering.
  • Dette design kræver ingen dyre vægudtag eller installation af luftkanaler.

Samling af begge enheder i et lukket kølekredsløb må dog kun foretages af en certificeret kølespecialist. Desuden skal anlægsbrugeren årligt lade kølekredsløbet i større anlæg kontrollere for utætheder af en kølespecialist.

Split-varmepumper produktsortiment

Disse enheder er ideelle til nybyggeri og modernisering, enten som systemer til ren opvarmning eller som systemer til opvarmning og køling. Dette design kræver ingen dyre vægudtag eller installation af luftkanaler.