Viessmann guider dig

Varmepumper er populære som aldrig før og derfor opstår der også en masse spørgsmål til bl.a. typer af varmepumper, hvordan de fungerer, økonomiske fordele og varmepumpernes bidrag til en mere klimavenlig verden. Vi besvarer disse og adskillige andre spørgsmål i vores varmepumpe FAQ, som dækker de oftest stillede spørgsmål om varmepumper.

Du kan finde en oversigt over de forskellige spørgsmål og emner nedenfor. God læselyst!


Artikler om varmepumper

Hvordan fungerer en varmepumpe?

Det er et spørgsmål, vi ofte støder på. Uanset om det er luft, jord eller vand: En varmepumpe bruger varmen fra miljøet, og gør den anvendelig til opvarmning og varmt vand. Svaret er simpelt, men hvis du vil dykke lidt mere ned i processen, så er du landet på den rigtige side.

Læs mere

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Fra mindre rækkehuse til store parcelvillaer, der findes en varmepumpe til alle slags boliger. På denne side finder du en oversigt over de mest almindelige typer varmepumpeanlæg og hvad de egner sig til.

Læs mere

Finansiering af varmepumpe

Når du skal skifte til en varmepumpe er økonomien noget der fylder meget. På denne side giver vi dig det økonomiske overblik, som du har brug for ift. hvilke finansieringsmuligheder, du kan gøre brug af, samt et indblik i den årlige besparelse, du kan opnå ved at skifte til en varmepumpe.

Læs mere

Hvad er en luft/vand-varmepumpe?

Luft/vand-varmepumper er meget populære og det er der mange gode grunde til. Nogle af dem vil vi komme igennem her på siden, hvor vi forklarer hvordan en luft/vand-varmepumpe fungerer, hvor effektiv den er og hvilket støjniveau du kan forvente.

Læs mere

Hvad er en jordvarmepumpe?

Hvis du går op i miljøet og vedvarende energi, så er jordvarmepumper det helt rigtige sted at kigge. På denne side gør vi dig klogere på, hvordan en jordvarmepumpe rent faktisk fungerer, hvad du skal kigge efter for at matche dine varmebehov og ejendom, og så får du et økonomisk indblik.

Læs mere

Hvordan fungerer en varmepumpe om vinteren?

En varmepumpe er et glimrende alternativ til et gas- eller oliefyr, men du er måske i tvivl om hvor effektivt en varmepumpe kan opvarme dit hjem i vintermånederne. Men det behøver du ikke være og i denne artikel fortæller vi dig hvorfor.

Læs mere

Er det svært at få installeret en varmepumpe?

Er du i tvivl om hvad det kræver at få installeret en varmepumpe og hvor omfattende arbejdet er? Så skal du læse mere her. Vi forklarer hvad det kræver, forskellene på installation af en luft/vand-varmepumpe og en jordvarmepumpe, og så giver vi dig nogle huskeregler ift. placering.

Læs mere

Skal en varmepumpe serviceres regelmæssigt?

For at din varmepumpe kører effektivt i rigtig mange år, skal den serviceres regelmæssigt - ligesom en cykel. Du kan her læse mere om hvorfor din varmepumpe skal serviceres, hvor lang tid du kan forvente at nyde godt af din varmepumpe og et par ting, som du kan holde øje med i hverdagen.

Læs mere

Kan solceller bruges med en varmepumpe?

Solceller og varmepumper er det perfekte par, når det kommer til vedvarende energi. På denne side forklarer vi hvorfor og hvor meget el du cirka skal regne med at generere med solceller for at køre din varmepumpe 100% på solenergi.

Læs mere

Bruger en varmepumpe meget strøm?

Dette er en bekymring hos mange, men selvom varmepumpen i sig selv bruger mere el end du er vant til med et gas- eller oliefyr, så vil det hurtigt tjene sig hjem igen, når huset og det varme vand skal opvarmes. Hvordan det kan lade sig gøre forklarer vi i denne artikel og giver dig samtidig nogle tips til hvad du kan gøre for at nedbringe din elregning yderligere.

Læs mere

Hvor skal en varmepumpe placeres?

Din varmepumpe kan ikke placeres hvor som helst. Der kan være lokale reglementer, som skal overholdes, og så kan placeringen også påvirke varmepumpens effektivitet. Det forklarer vi nærmere om i denne artikel og lister nogle generelle retningslinjer.

Læs mere

Fordele ved en varmepumpe

Der er mange fordele ved at vælge en varmepumpe til dit hjem. Du får både en række økonomiske og finansielle fordele og muligheder, samt de fantastiske fordele dit valg har for vores miljø.

Læs mere